Hurricane Harvey Impacts Kristenliv
Jesus er trofast også midt i naturkatastrofene, forteller Texas-pastor.

 

Sist helg rammet orkanen Irma de karibiske øyene og den sørøstlige delen av USA, og de enorme naturkreftene krevde minst 29 menneskeliv på sin ødeleggende ferd over det nordamerikanske kontinentet.

Det skjedde mindre enn to uker etter at orkanen Harvey hadde rammet det sørlige USA og store deler av Mellom-Amerika, og 71 menneskeliv gikk tapt under naturkatastrofen – 70 av dem i delstaten Texas i USA.

I oljestaten vil orkanen prege lokalsamfunnet i flere måneder framover, idet ofrene som har mistet hus og hjem forsøker å reetablere sitt daglige liv. Andre vil aldri kunne vende tilbake til det som var ettersom ekstremværet har tatt fra dem familiemedlemmer og nære venner.

Men midt i tragedien opplever kristne hjelpearbeidere at Gud er trofast.

Opplever kjærlighet

– Kirken som helhet har vært utrolig her i Houston og rundt omkring i landet, sier Christa Freyhof til Christianity Today.

Hun er pastor i Bayou City Fellowship i Houston, som har organisert effektive hjelpetiltak blant de mest rammede ofrene i millionbyen.

STOR LESERUNDERSØKELSE: Hva mener du om Korsets Seier?

– En god del Houston-menigheter gjør mye av det samme. Vi deler på arbeidet sammen. Motivasjonen er å dele Jesu kjærlighet, det er det som gjør kirken vakker for verden.

Freyhof forteller også at mennesker får et møte med Jesus gjennom hjelpearbeidet i etterkant av katastrofen.

– For å holde ved like denne innsatsen vet vi at vi trenger en Kristi kropp som kollektivt jobber sammen, fra Houston og i mange deler av landet. Det har vært ekstremt vanskelig for hjertene våre å se så mange i vårt lokalsamfunn som har mistet alt, sier pastoren.

– Samtidig har det vært vakkert å se at kirken kan tilby håp gjennom Jesus. Mange som ikke har kjent til eller forstått Kristi kjærlighet opplever det gjennom denne tragedien, legger hun til.

Reagerer med vantro

Andre lar seg også påvirke av naturkatastrofen. Anne Graham Lotz, datter av evangelisten Billy Graham, har skrevet et innlegg på Facebook hvordan hun reagerer med vantro på orkanene som har herjet over USA.

– Ånden min roper ut: «Nei, nei, nei! Hvordan kan dette skje? Hvordan kan du tillate orkanen Harvey å valse over Texas, og å feie over Louisiana? Å ødelegge eiendommer og ruinere liv? Hvorfor?» skriver Graham Lotz.

Hvordan kan dette skje? Hvordan kan du tillate orkanen Harvey å valse over Texas, og å feie over Louisiana?

Anne Graham Lotz - forkynner

Samtidig minner hun seg selv på hvor hun kan finne trøst.

– Jeg vil stå stødig og vente på svaret du vil gi meg. I stillheten synes jeg å høre gjenklanget av hva din myke, hviskende stemme har sagt til meg i kritiske stunder tidligere: Da sønnen min ble diagnostisert med livstruende kreft. Da jeg fant ektemannen min bevisstløs i bassenget. Når uønskede, uventede og uforklarlige kriser har oppstått, ser svaret ditt ut til å være det samme: Stol på meg når du ikke forstår, skriver hun.

– Katastrofer vil komme

Hovedpastor i Oak Hills Church i San Antonio i Texas, Max Lucado, skriver i en blogg at Jesus i Bibelen advarer om katastrofer som vil komme i tiden før han vender tilbake.

– Det er ikke opp til meg å tidfeste dagen som Herren vil returnere, skriver Lucado.

– Men dette vet vi: Det er begynnelsen på enden, og begynnelsen på en ny begynnelse. Ulykker og katastrofer må dukke opp før en ny verden fødes. I mellomtiden: Trekk noen dype pust og hold hånden til ham som elsker deg, oppmuntrer pastoren.

kommentarer