Er jeg fortsatt frelst? Nærbildet
Hvor mye skal til for å falle fra? Anonym mamma lurer på om det er plass til henne i himmelen.

 

SVARER: Marit Landrø, jobber som forkynner og terapeut.

Hei!

Kristent vokabular og kultur kan fortsatt føles fremmed. Det er ikke så lenge siden jeg ble kristen. Mitt kjerneproblem er at jeg ikke vet hvordan jeg skal leve som kristen for å komme til Himmelen. Jeg skjønner på en måte hvordan man blir frelst, men ikke helt hva som skal til for å bli der. Hva er innenfor, hva er utenfor?

Hva med når jeg synder etter at jeg ble en kristen, regelmessig? Jeg synder sånn cirka hver dag, noen ganger uten å tenke over det, og noen ganger fordi jeg er sliten, og noen ganger kanskje til og med litt med vilje. Da blir jeg så sint på meg selv og er redd for å ikke komme til Himmelen. Jeg tenker mange tanker som at jeg og barna mine ikke burde gå med for korte skjørt, at jeg ikke må lyve, at jeg ikke må være slik og slik fordi Gud ser alt jeg gjør.

På jobben min er det for eksempel ekstremt mye banning. Når noen banner og forteller en vits i samme setning (noe som skjer nesten hver dag flere ganger om dagen), så vet jeg ikke om jeg skal le, eller om jeg spotter Gud hvis jeg ler av vitsen. At jeg synes det er morsomt gjør meg engstelig og frustrert i etterkant. Jeg blir redd for å ikke komme inn i Himmelen hvis jeg ler av en setning som inneholder både en vits og banneord fordi jeg vet at Gud en gang skal dømme alt jeg har gjort.

Anonym mamma

Jeg blir redd for å ikke komme inn i Himmelen hvis jeg ler …

  • Det var spørsmålet. Les svaret. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

 

 

kommentarer