Ungdomsleder dømt for voldtekt Kristenliv / Nyheter

En ungdomsleder i en pinsemenighet i Vest-Sverige har blitt dømt til fengsel etter å ha voldtatt en 14 år gammel jente.

Av: Johannes Ottestig, Dagen Sverige. Oversatt av: Ane-Marthe Hop-Hansen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock

– Det er en tragedie for alle involverte, sier menighetens talsmann til svenske Dagen.

14-åringen besøkte pinsemenigheten der den nå dømte mannen fungerte som ungdomsleder på frivillig basis. Jenta hadde det vanskelig og betrodde seg til ham, og han oppmuntret henne.

Men etter at mannen i februar i år fortalte til jenta at han var forelsket i henne, brøt hun kontakten. De to gjenopptok imidlertid kontakten igjen, og ifølge dommen har mannen erkjent at han utførte seksuelle handlinger mot jenta i mai. Han har også innrømmet å ha kjent til at jenta bare var 14 år.

Det er en tragedie for alle involverte

Utnyttet sin stilling

Den lengste straffen for voldtekt mot barn i Sverige, er fengsel i to år. Men fordi mannen visste at jenta hadde det vanskelig og at han utnyttet tilliten jenta hadde til ham som ungdomsleder i menigheten, dømte retten ham til fengsel i to år og åtte måneder.

Menighetens talsperson sier til Dagen at han er lei seg for det som har skjedd.

Han forteller at menigheten lenge har benyttet seg av en nasjonal veiledning for pinsemenighetenes virksomhet for barn og unge, for å forebygge overgrep. Han forteller at den nå dømte ungdomslederen hadde fått en grundig innføring i materialet som heter ”Trygg menighet”, og sier at menigheten kommer til å fortsette å benytte seg av materialet.

– Det er en kriseplan i denne veiledningen som vi har benyttet oss av. Vi har blant annet informert tenåringens foreldre om det som har skjedd.

Vi kommer til å ha flere ledere på plass under våre samlinger

Flere ledere

Den dømte ungdomslederen har vært engasjert som frivillig i menighetens arbeid i lang tid.

– Vi kommer til å fortsette med ungdomssamlinger i høst, og vi kommer til å ha flere ledere på plass under våre samlinger, sier talsmannen, som også poengterer at det seksuelle overgrepet skjedde i en privat sammenheng og ikke i forbindelse med menighetens samlinger.

kommentarer