– Mange mislykkes i Trondheim Kristenliv / Nyheter
Både Hillsong og Salt Bergenskirken etablerer nye menigheter i Trondheim sentrum i høst. 

 

Av: Markus Plementas, KPK.

– Jeg håper ikke at også dere opplever å mislykkes. Det sitter igjen mange frustrerte og sårede kristne som ikke finner seg til rette her. De har investert mye av seg selv i prosjekter som ikke ble noe av.

Det sier pastor Jann Even Andresen i Salem, Normisjons menighet i Trondheim, som har vært i byen siden 1865. Menigheten er fullpakket med studenter hver helg, og fra før er det også to andre pinsemenigheter i sentrum.

Sammen med daglig leder og medpastor i Salem Arne Christian Rokseth har han invitert de nyinnflyttede hovedansvarlige for Salt Trondheim og Hillsong Trondheim til misjonskonferansen «Motivasjon 2017».

Det sitter igjen mange frustrerte og sårede kristne som ikke finner seg til rette her.

– Ingen enkel by

I en samtale for åpen scene fortalte de om sitt arbeid og visjon for hva de nye menighetene skal være.

– Vi drømmer om at Salt Trondheim kan få lov til å være med å hjelpe mennesker til et nytt og bedre liv ved å følge etter Jesus, forteller Ariel Lund (40) som sammen med sin kone Rebekka (40) skal lede menighetens arbeid i byen.

Det unge ekteparet Maria Lisette (24) og Fredrik Steinskog (24) skal lede arbeidet i nye Hillsong Trondheim.

– Vi ønsker å bidra til å gjøre evangeliet tilgjengelig for Ola og Kari Nordmann og bruke de metodene og uttrykkene vi har for at de skal få kjenne kraften i evangeliet, forteller Fredrik Steinskog.

Ønskes velkommen

Pastorene i Salem ønsker de ferske menighetene hjertelig velkommen til byen, og tror Trondheim er en så stor misjonsmark at det er plass til dem også.

– Vi er ikke i bibelbeltet i Trondheim. Mange kan bli sjokkert over hvor få som bekjenner seg til Jesus, og det er litt av realiteten her. Dette er en misjonsmark, sier Andresen.

Han påpeker at Den norske kirke står sterkt i Trondheim, selv om folk ikke frekventerer kirken så ofte.

– Det er ikke bare å si til folk at de skal ut av kirken og inn til oss. I tillegg har vi et stort naturvitenskapelig universitet (NTNU) som også kan skape utfordringer i forhold til menneskers tro, sier Andresen.

Dette er en misjonsmark

Lar seg ikke skremme

Ariel Lund i Salt sier de godt kjenner byrden som ligger på dem i Trondheim, men at de ikke lot seg ikke skremme av den grunn.

– Vi føler vi har blitt tatt imot med åpne armer. Vi er kommet for å stå sammen med alle kirkene i Trondheim og det store oppdraget for å vinne mennesker, sier Lund.

– Vi har stor respekt for det som har vært og det som har mislyktes. Vi kjenner jo på at vi ikke leker, men at dette er alvor. Vi er overbevist om at Gud har kalt oss til denne oppgaven, sier Lund.

Han viser til Hillsong som har gått foran og etablert menigheter i byer der mange har sagt det er umulig. Et godt nettverk i ryggen er også avgjørende, tror han.

– Ingenting umulig for Gud. Vi gleder oss til å brette opp ermene, sier Lund og får bekreftelse fra kona.

– Vi har ingen ferdig oppskrift på Trondheim. Vi har gjort det vi kan for å forberede oss og har en heiagjeng i ryggen, sier Rebekka.

Vi er overbevist om at Gud har kalt oss til denne oppgaven

– Vi er ikke forlatt

Fredrik Steinskog i Hillsong er også tydelige på at de ikke føler seg forlatt i oppgaven med å etablere menigheten i Trondheim.

– Vi tror vi må spille på alle strengene vi har. Vi tror at desto saktere vi går desto raskere vil vi komme frem. Vi tror på å bygge et godt fundament, sier Steinskog. KPK

 

kommentarer