Mirakelstevnet på Østerbo Reportasjen
Sammen møtte de Jesus og ble rusfri via Evangeliesenteret.

 

Bestyrer ved Evangeliesenteret Østerbo, Kjetil Sterri-Mørch, står i Evangeliekirken Østerbo og taler til en nesten fullsatt kirke, fra Jesaja 57,15. Landsstevnet begynner ikke før om fire dager, men i år arrangerer Evangeliesenteret en fire dagers bønn- og lovsangskonferanse i forkant, for å innvie årets sommerstevne.

– Jeg tror at måten vi blir sterke i Herren og i Hans kraft på, er at vi bøyer våre hjerters knær og blir svake i oss selv. Først da blir vi avhengige av Gud og Hans kraft kan strømme i våre liv, sier bestyreren.

Jeg sa til Gud: «Vis meg, så skal jeg tro på Deg.» Men så sa Gud til meg: «Tro på Meg, så skal Jeg vise deg». Det fikk meg til å falle til ro.

Forvandlede lv

Det er kanskje få steder der ordene fra Jesaja blir så levende som her på Evangeliesenteret. Hvert år ser senterets ansatte og frivillige at Guds kraft reiser opp menn og kvinner som kom inn dørene med sønderknuste hjerter. I dag står de på plattformene rundt omkring i norske menigheter og forteller om hvordan Guds kraft og kjærlighet møtte dem de var som svakest, løste dem fra rus og fortvilelse, og reiste dem opp til et nytt liv. I dag har mange fullført videregående skole og bibelskole ved Evangeliesenteret og har begynt i jobb, enten ved senteret eller ute i samfunnet. Flere har giftet seg og fått barn.

Det unge ekteparet Celin (36) og Dan Kjetil (34) Berge Aasbø er to av de nå rundt 200 beboerne ved Evangeliesenteret, som gjerne forteller om hvor god Gud har vært mot dem.

Rus og eventyrland

– Foreldrene mine var rusmisbrukere, så jeg ble sendt på barnehjem da jeg var to år, forteller Celin.

– Jeg ville alltid oppleve noe som var raskere, større og mer spennende. Jeg flyttet hjemmefra da jeg var 17 år og da begynte jeg å ruse meg, innleder ektemannen.

  • Utgangspunktet var forskjellig, men til slutt havnet de på samme plass. Les reportasjen fra Østerbo. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer