Liv Kjersti Skjeggestad Thoresen er død Kristenliv
Generalsekretær og grunnlegger i organisasjonen Menneskeverd gikk bort mandag.

 

Foto: Johnny Vaet Nordskog

I september i fjor ble Liv Kjersti Skjeggestad Thoresen (55) sykemeldt fra jobben som generalsekretær i organisasjonen Menneskeverd. Mandag døde hun.

Jordmoren Thoresen var med i styret for tidligere Pro Vita da de slo seg sammen med Folkebevegelsen for livsrett og dannet Menneskeverd i 2002. De 13 siste årene har hun ledet organisasjonen.

Hun ble en offentlig stemme i spørsmål om livsvern, bioteknologi, sorteringssamfunn og aktiv dødshjelp. Hun var også en fast spaltist i Korsets Seier i mange år.

Hun var en god venn.

Sorg i Menneskeverd

Staben i Menneskeverd mottok meldingen om Thoresens bortgang med stor sorg.

– Dette er veldig trist. Det har vært rare dager for hele staben. Liv Kjersti etterlater med sitt gode nærvær et stor savn blant medarbeiderne i Menneskeverd. Liv Kjersti satte varige og dype spor i de menneskene hun møtte, ikke minst i alle medarbeiderne og frivillige i Menneskeverd. Hun gjorde en utrettelig innsats i livets tjeneste, og vi skulle gjerne beholdt hennes flotte person og store kompetanse i mange år til.

Det sier fungerende generalsekretær Morten Dahle Stærk til Dagen.

– God venn

Knut Arild Hareide forteller til samme avis at Kristelig Folkeparti opplever sorg etter at Thoresen gikk bort så tidlig.

Hun har ikke bare vært en viktig alliert av Hareide i sentrale verdispørsmål. Hun var også aktiv lokalt i KrF Telemark på begynnelsen av 2000-tallet.

Der ble de to kjent.

– Hun var en god venn. Jeg tror det er få personer som har vært en så sterk og klok stemme for menneskeverdet som henne. Hun klarte å snakke om de vanskelige etiske dilemmaene rundt liv og død på en respektfull og ikke minst varm måte. Det er et stort savn. Mine tanker går til familie og Liv Kjerstis nærmeste, sier Hareide til Dagen.

 

kommentarer