Begrenser tidligere erfaringer livet ditt? Hovedsak
Ta med Gud denne sommeren. La han blåse inn nytt liv.

 

FORFATTER: David Hasseløy, pastor i Hillsong Oslo.

Vi har sikkert alle vært på minst et årsmøte i menighet, der konklusjonen er at det ble et jevnt og godt virkeår. Årsberetningen forteller at noen har kommet til og noen har falt fra. Nok et år på stedet hvil. Men så lenge vi ikke går markant tilbake så er det vel bra?

Eller?

Som enkeltperson har du kanskje kjent på skuffelsen over drømmer som aldri ble virkelighet? Kanskje nedturene har gjort at du sliter med å drømme på nytt, så du tenker at det er bedre å justere ned forventningene? Det er ingen som taper på det, eller hva?

Det virker kanskje ydmykt ved første øyekast å slå seg til ro med at vi står på stedet hvil og at skuffelsene har stoppet oss fra å ta våre neste steg i tro. Men jeg vil påstå at det er selvisk. For på andre siden av vår bestemmelse om å ta med Gud i vårt regnestykke og drømme stort om at vi kan bety en forskjell, finnes det mennesker som kan få bli velsignet!

Ikke overfladiske «jippodrømmer»

I det siste har Gud utfordret meg igjen og igjen. Ber jeg bønner som jeg egentlig kan få svar på uten Guds hjelp? Er visjonene våre basert på egen kapasitet eller Hans? Lar vi tidligere erfaringer begrense det Gud kan gjøre i våre liv, i våre menigheter og i vårt land? Lar vi egne skuffelser stoppe folk rundt oss fra å erfare Guds godhet fordi vi er for skadeskutte til å drømme?

Derfor vil jeg si; La dette være sommeren der Gud igjen får blåse liv i gamle drømmer og gi deg nye!

DAVID HASSELØY: Vakkert forbilde på hva menigheten er ment å være

En tid der du finner rom til å være sammen med troens opphavsmann, så han på nytt får åpne øynene dine for det han ser. Både for deg selv, din familie og din menighet. Ikke overfladiske «jippodrømmer», men store drømmer født av Gud, der han er en del av regnestykket.

Vi skylder nabolaget, byen vår, landet vårt og ikke minst neste generasjon å drømme Gud-inspirerte drømmer. Store drømmer som får konsekvenser langt utover våre egne vegger og vår egen tid her på jorda.

Vi skylder nabolaget, byen vår, landet vårt og neste generasjon å drømme Gud-inspirerte drømmer.

Norge trenger ikke flere jevne og gode virkeår. Norge trenger menigheter og troende som reiser seg som aldri før og har innflytelse i alle sfærer, gjennom å ha visjon for hvordan samfunnet kan bli berørt av Guds godhet i ord og handling! Enkeltpersoner og fellesskap som drømmer om å se Guds rike utbredt på en måte som blir til velsignelse for langt flere enn de som allerede tilhører våre fellesskap, og som vi er i berøring med.

Enten kan vi legge oss ned og akseptere at Guds menighet i Norge er i ferd med å sakke akterut. Ellers kan vi på nytt ta med Gud i regnskapet vårt, og tro ham for å sette farge på byene og bygdene vi er plassert i.

Slikt sier han bare fordi han er amerikaner, tenker du kanskje.

Pastor Tommy Barnett fra USA ble etter over 50 år i tjeneste spurt om hva han ville gjort annerledes om han kunne begynt om igjen. Han svarte: «Jeg ville drømt enda større!». En ganske heftig uttalelse fra en pastor som har startet noen av de største og mest innflytelsesrike menighetene i USA, vært rådgiver for presidenter, og hatt innflytelse på globalt nivå.

Slikt sier han bare fordi han er amerikaner, tenker du kanskje. Men jeg vil kontre å si; Det har ingenting med at han er fra USA å gjøre, det har snarere med hans nære relasjon med troens opphavsmann å gjøre.

PORTRETT AV HALVARD HASSELØY: Brumlebass til tjeneste.

Personlig merker jeg at når jeg omgåes med Jesus og har tid alene med ham, så smittes jeg av hans tro, og hans hjerteslag for mennesker. Jesus elsker hele verden, og hans plan er at alle skal få høre om ham, og erfare hans grenseløse kjærlighet både i ord og handling. Derfor vil alltid hans planer være større enn våre. Når jeg drømmer stort er det derfor ikke selvisk. Snarere tvert imot. Det er i tråd med Guds hjerte!

Norge trenger mer enn noensinne personer og menigheter som ikke slår seg til ro med status quo. Men som lever så tett på troens opphavsmann at vi tør å tro at vi kan sette merker i historien.
Så min bønn denne sommeren er at vi skakes til å på nytt drømme stort for våre liv, våre menigheter og vårt land!

 

kommentarer