Kristne sjekkes opp på nettet Hovedsak
15.000 kristne er medlemmer av solidlove.no. Og det er er bare én av mange nettsteder hvor kristne jakter på kjærligheten. 

 

Tekst: Ingunn Marie Ruud
Foto: KPK illustrasjon

Ifølge informasjonsportalen Nettdating-eksperten.no er single kristne en attraktiv målgruppe for mange av de store nettdating-tjenestene i Norden.

– Kristen-dating er i ferd med å bli en stor greie i Norden, og religion påvirker online dating-verdenen, sier Birgit Semper som er ansvarlig for nettdating-eksperten.no.

Nettdating-eksperten.no ser på seg selv som en uavhengig og objektiv observatør av dating-markedet. De har tilsvarende nettsider i 15 europeiske land.

I tillegg til at de store aktørene markedsfører seg mot kristne er det også flere rene kristne nettdatingtjenester som kristendate.no, kristenromantikk.no og solidlove.com.

Solidlove.com eies av Mentor Medier og har hele Skandinavia som sitt område.

– Mentor Medier har en satsing på det kristne publikummet i Skandinavia både ved at vi har avisen Vårt Land og Dagen i Sverige. Vi ser et behov for kristne single å finne et møtested, sier Bjørn Jarle Sørheim-Queseth som er redaksjonell prosjektleder i Mentor Medier.

Det er ikke noe skambelagt å ha en nettdatingprofil.

Mindre tabu

Sørheim-Queseth tror det kan være vanskelig å treffe noen i den moderne dating-verdenen hvis man har en kristen tro eller kristne verdier.

– Jeg tror mange kristne synes det er vanskelig å operere i dagens dating-verden. Hvis du ønsker å treffe andre kristne, noen med samme verdier og livssyn som deg selv, så er det ikke sikkert at det er løsningen å gå på byen, sier han.

Han tror nettdating er blitt mindre tabu de siste årene.

– Før tenkte man kanskje at det var noe litt flaut, men nå er det blitt mye mer vanlig. Jeg tror mange har en nettdatingprofil i tillegg til at man er sosialt aktiv. Tidligere var det kanskje litt tabu og man tenkte at dem som drev med nettdating kun satt foran dataen og ikke var ute blant folk, sier Sørheim-Queseth.

Men med fremveksten av sosiale medier de siste ti årene og tilgjengelige smarttelefoner tror han situasjonen er annerledes nå.

– Nå er folk så tilstedeværende på nettet i mange kanaler at jeg tror det er mange som synes det er helt greit å ha en nettdatingprofil selv om man er aktiv sosialt. Det er ikke noe skambelagt å ha en nettdatingprofil.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Stort marked for kristen-dating på nett

VANSKELIG: Bjørn Jarle Sørheim-Queseth fra Solidlove.com tror det er vanskelig for mange kristne å orientere seg i den moderne datingverdenen. FOTO: Mentor Medier

Tilpasser seg kristent marked

I en anmeldelse av datingsider for kristne fra 2015 hevder Nettdating-eksperten at 60 prosent av de norske brukerne av generelle datingsider som match.no og be2.no er kristne.

– Vi har gjort noen undersøkelser på de ulike datingsidene for å finne ut resultatene våre. For 60 prosent av de single på Be2 og Match spiller religion en stor rolle når de velger en fremtidig partner, sier Semper.

Hun mener datingsidene ofte tilpasser seg etter brukerne som ønsker mer kristent innhold, informasjon og kristne datingsider.

– På et google-søk kan du ofte finne noen store aktører som har spesialtilbud for kristne single, eller informasjon for kristne single, uten å spesielt være en kristen datingside, forteller Semper.

Ønsker å bli størst

Solidlove har nå cirka 15 000 medlemmer av kristne single i hele Skandinavia. Her er det mulig å komme i kontakt med andre kristne i dette området og forhåpentligvis finne den store kjærligheten.

– Man kan registrere seg gratis og ha en profil der og så velge selv om man etter hvert ønsker å betale. Det er det heldigvis en del som gjør, sier Sørheim-Queseth.

Han forteller at Mentor Medier foreløpig ikke tjener penger på Solidlove.

– Men vi ser at det er et behov der ute og ønsker å satse på dette. Vi håper dette skal bli den største møteplassen for kristne i Skandinavia.

Solidlove er ganske store i Sverige og de fleste brukerne er svenske, ifølge Sørheim-Queseth.

– Vi ønsker å bygge oss opp både i Norge og Danmark og må nok jobbe litt for å gjøre det mer kjent.

Man ønsker å treffe likesinnede.

– Tro og livssyn er avgjørende

Sørheim-Queseth mener det er stor forskjell på en generell datingside og en som retter seg spesielt mot kristne.

– De som bruker Solidlove opplever nok at tro og livssyn er viktigere enn bare å huke det av som en interesse. Du ønsker å møte andre som synes dette er viktig og er noe som preger livet deres, sier han.

Han tror at tro og livssyn er avgjørende når man skal velge seg partner.

– Hva en tror på og hva slags livssyn man har preger jo hele livet. Man ønsker å treffe likesinnede og det tror vi er viktig når man skal bygge langvarige forhold, at man er enige om de store spørsmålene i livet, sier Sørheim-Queseth.

Også for homofile

På Solidlove kan brukere også velge å søke etter en partner av samme kjønn..

– Dette er en side som er åpen for alle. Vi er ikke en menighet eller et trossamfunn og legger ikke noen teologiske føringer for hva folk måtte ønske å søke etter eller ikke, sier Sørheim-Queseth

Han tror ikke det vil skremme konservative kristne med et tradisjonelt syn på samliv og ekteskap fra å bruke tjenesten.

– Jeg har vanskelig for å tro at noen skulle la være å bruke siden som en protest. En som er heterofil kan jo bare velge å søke etter noen av motsatt kjønn uten å blande seg borti hva andre gjør, sier han. KPK

kommentarer