– Ikke ta selfie med Jesus Disippel
Det var fullsatt i Hedmarkhallen da Egil Svartdahl talte under åpningsmøtet på Pinsevennenes sommerstevne i kveld.

 

Tekst og foto: Ane-Marthe Hop-Hansen

– Hvis Jesus hadde kommet inn i Hedmarkhallen, hadde vi vendt oss mot Ham, eller hadde vi snudd ryggen til ham, plassert ham i bakgrunnen og tatt en selfie der vi kommer i forgrunnen? Det spurte Egil Svartdahl forsamlingen om i åpningsmøtet av pinsevennenes sommerstevne i kveld.

Dette er en epidemi, en sykdom som har slått oss ut.

En epidemi

Svartdahl talte over temaet ”Hva ser du?” og tok utgangspunkt i profeten Jeremia. Der spør Herren profeten om hva han ser.

– Det mest grunnleggende behovet et menneske har, er å bli sett, for hvis vi blir sett, blir vi godtatt, sa Svartdahl, før han tok et oppgjør med selvopptattheten i dagens samfunn der vi er mer opptatt av å ta selfie enn å se andre. Det handler ikke bare om at det ble teknisk mulig å ta selfie da smarttelefonene kom.

– Dette er en epidemi, en sykdom som har slått oss ut. Vi kan snu fokus mot oss selv i stedet for å måtte lete etter andre som er der ute. Det går an å være pastor og lovsangsleder og klatre sin egen karrierestige, sa Svartdahl, før han oppfordret forsamlingen til å be om at Jesus skulle smøre deres øyne, så de kan se de Han vil at de skal se.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Bøttevis av Den Hellige Ånd

To av de over 1300 påmeldte deltakerne på årets stevne, er Katrin og Bjarte Karlsen fra Bergen (Bildet over). De har vært på sommerstevnet mange ganger før, og har også forventninger til årets stevne.

– Jeg har forventninger om å lære mer om Jesus og få i bøttevis av Den Hellige Ånd. Vi har også med oss barna våre som er 8 og 14 år, og vi håper barna virkelig får møte Jesus, sier Bjarte.

Katrin ser fram til å høre mye god lovsang. Hun gleder seg spesielt til å høre Siri Novak Jensen, pastor i Filadelfiakirken i Oslo, som skal tale på søndag formiddag.

– Jeg hørte henne for første gang i fjor og likte veldig godt å høre på henne, sier hun før hun går inn i Hedmarkhallen.

 

kommentarer