Skyggen som truer Reportasjen
Kristenfolket gjør seg klar til stevnesommer, vel vitende om at PST regner det som sannsynlig med terrorangrep på norsk jord.

 

Foto: Arkiv fra Skjærgårds.

Nå er det litt kok her. Jeg har akkurat spist lunsj, og jeg må bare sette i gang et par ting. Vent litt, bare.

Det er hektiske dager for Jarle Storebø. Skjærgårds Music and Mission, bedre kjent som Skjærgårds-festivalen, starter dagen etter at vi snakker med festivallederen, men allerede nå ankommer de første festivaldeltakerne Risøya utenfor Tvedestrand i Aust-Agder.

Telt skal slås opp. Soveposer skal rulles ut. Flere tusen ungdommer fra hele Norge er klar for en ukes musikkfest der opplevelser med Gud står i fokus.

Eller. Gjør de det?

I forkant av festivalen opplever nemlig Storebø at en helt annen sak stjeler oppmerksomheten fra festen som Skjærgårds-festivalen er ment å være.

Det er det eneste pressen vil høre om nå. De vil ikke høre om festivalen lenger.

Sannsynlig med terror

«PST har siden begynnelsen av april vurdert det som sannsynlig at det kan bli forsøkt gjennomført terrorangrep mot Norge. Denne vurderingen videreføres.»

Det var konklusjonen til Politiets Sikkerhetstjeneste (PST), da de la fram sin vurdering av trusselbildet i Norge 27. juni i år. Begrunnelsen for vurderingen legger PST i at det finnes ekstreme islamister i Norge, i og utenfor organiserte miljøer, som sympatiserer med terrorgruppene IS eller al-Qaida, og som ser på Norge som en del av sitt fiendebilde.

«Det er personer i Norge som sympatiserer med ekstrem islamisme som kan ha vilje og evne til å utføre terror,» skriver PST i trusselvurderingen.

Når man vet at kristne i tusenvis samles til festivaler og stevner over hele landet, er det dermed kanskje ikke så rart dersom noen tenker seg om to ganger før de pakker bagasjen og tar med seg telt, campingvogn eller leier seg inn på hytter og hotellrom. Skriveriene fra media om terrorfarene gjør ikke saken noe bedre, mener Jarle Storebø.

– Det er det eneste pressen vil høre om nå. De vil ikke høre om festivalen lenger. Jeg tror ikke jeg har fått et eneste spørsmål om festivalen, nå dreier alt seg om sikkerheten, sier han til Korsets Seier.

– Ingen aviser bryr seg om festivalen?

– Nei, nei, nei. Og pressen gjør det til «ulv, ulv», mener festivalsjefen.

– Men vi har gjort en del tiltak…

Hvis disse terroristene leser KS, er det vel dumt å gi dem nye idéer, er det ikke?

  • Les resten av ukens reportasje. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer