Pop-predikanten Samtalen
Vi hører om fyllekjøring, marihuana og voldsepisoder. Likevel står Justin Bieber (23) og snakker om Gud fra scenen.

 

Tekst: William Fuglset
Foto: Shutterstock

På Old Trafford Cricket Ground i Manchester står en 23-åring på scenen foran 50.000 mennesker. De er samlet her for å hedre ofrene etter terroraksjonen i samme by, der 22 personer – mange av dem barn – ble drept da en selvmordsbomber detonerte en bombe på Ariana Grande-konserten to uker tidligere.

Med på «One Love Manchester», som minnekonserten kalles, er et titalls av verdens desidert største musikkstjerner. Miley Cyrus, Coldplay, Liam Gallagher og Oasis, for å nevne noen.

Og en 23-åring ved navn Justin Bieber. Antakelig den største superstjernen av dem alle.

Han har nettopp framført to sanger med en akustisk gitar. Nå tar han mikrofonen og henvender seg til de 50.000 som har møtt opp for å høre på, samt millionene av tv-seere som følger med på BBCs live-sending.

– Jeg vil ikke gi slipp på håpet. Jeg vil ikke gi slipp på kjærligheten. Jeg vil ikke gi slipp på Gud, sier han, og klarer ikke å skjule tårene i øynene mens han fortsetter:

– Gud er god, midt i alt mørket. Gud er god, midt i all ondskapen. Gud er med, uansett hva som skjer i verden. Gud er med. Og han elsker deg. Han er her for deg.

Skandaler

Justin Bieber er superstjernen som tabloidavisene elsker å skrive om. Da han var 12 år gammel begynte moren, Patricia «Pattie» Mallette, å legge ut videoer på nettstedet YouTube av sønnen der han opptrådte på ulike talentkonkurranser, og videoene ble snappet opp av en talentspeider ved en tilfeldighet.

Innen Bieber var 15 år gammel var han i ferd med å bli internasjonalt kjent, og populariteten økte raskt. Og med den kom også skandalene.

Gud er god, midt i alt mørket. Gud er god, midt i all ondskapen.

Justin Bieber - popstjerne

Kappkjøring i ruspåvirket tilstand, marihuana-bruk og fysiske angrep på fotografer er bare noen av Bieber-episodene som kjendismagasinene har omtalt med iver. Her i Norge skapte han furore da han forlot scenen etter én sang under en konsert høsten 2015, angivelig i sinne fordi noen av fansen på første rad kastet vann på scenen.

Samtidig har superstjernen i flere år vært åpen om sin kristne tro, og hvor viktig den er for ham.

Det er rett og slett vanskelig å forstå seg helt på popfenomenet. For å klare det, må vi ta et dypdykk i historien hans. Og vi må starte tidlig.

«Hanna-løfte»

Justin Bieber vokste opp med en alenemor som ble gravid med sin eneste sønn da hun var 17 år gammel. Kort tid tidligere var hun blitt kristen, etter at hun først hadde forsøkt å ta sitt eget liv, og Pattie Mallette ga Gud et «Hanna-løfte» da hun fødte Justin. Hun lovte å gi ham tilbake til Gud.

Det gjorde da også at hun ble usikker da Justins opptredener ble oppdaget av talentspeideren mot slutten av 2000-tallet. Talentspeideren var nemlig jødisk, noe som var vanskelig for Pattie å akseptere.

– Jeg husker at jeg tenkte: «Gud, jeg ga ham til deg. Du kunne ha sendt en kristen mann og et kristent plateselskap», fortalte moren i et intervju med avisa New York Times.

Hun ba over avgjørelsen sammen med eldsterådet i menigheten hun gikk i, og de rådet henne til å takke ja til tilbudet. Men selv om Justin Biebers vei til hitlistene ble kort, ble veien til en egen tro noe mer kronglete.

På den veien ble pastor Judah Smith i City Church i Seattle en viktig medvandrer.

  • Les om superstjernen Justin Biebers vei til troen i denne ukas Portrett. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer


Anbefalte innlegg