Nasjonaldag ble bønnedag  Kristenliv
Sveriges nasjonaldag 6. juni ble en eneste stor bønnefest. 

 

Tekst: Deborah Selbekk Lunde 
Foto: Hasse Boström 

Over hele Sverige samlet kristne seg for å be om Guds velsignelse for landet på Sveriges nasjonaldag tidligere denne uken. I flere år har det blitt arrangert bønneaksjon i landet denne dagen, og årets feiring slo alle rekorder. Over 200 menigheter deltok på bønneaksjonen, og flere tusen mennesker satt av hele eller deler av nasjonaldagen til å be til Gud for Sverige og for det svenske folket.

Ulike bønneemner

Patrik Sandberg er nasjonal koordinator for bønneaksjonen «Bønn for Sverige», og han forteller at han i forkant av bønnesamlingen sendte ut et brev til alle kommunene i Stockholm der han spurte hva de ønsket forbønn for. Han forteller til den svenske avisen Dagen at bønneaksjonen har fokus på å be for politikere og offentlige tjenestemenn, Guds menighet på ulike steder, familien, media og skolene.

– «Bønn for Sverige» er en bønnebevegelse som har fokus på samfunnets behov og en gjenopprettelse av samfunnets grunnvoller.

Les også: Norske Ali ble helbredet midt på Karl Johans gate på nyttårsaften.

Hjerter i brann

En av de mange tusen som deltok på bønneaksjonen var Lisa Ahlström fra Hässelby. Hun besøkte Citykirken i Stockholm hvor det blant annet ble bedt for de 26 kommunene i fylket.

Når vi ber skjer det en endring i hjertene våre

– Jeg er engasjert i bønn, og det er derfor jeg er her. Når vi ber skjer det en endring i hjertene våre, fortalte hun til svenske Dagen.

Bønnebuss

LOVSANG: Citykirken Stockholm var bare én av de over 200 stedene hvor Guds navn ble opphøyet på selveste nasjonaldagen i Sverige forrige uke.

I Citykirken Stockholm snakket Gunilla Svensson om utfordringene i dagens samfunn, og ledet i bønn rundt den nye tidsalderen, og Leopold Landström ledet bønn for skoler, skoleverket og skolepolitikere. Over hele Sverige ble det arrangert bønnemøter og bønnesamlinger, og i Uppsala ble det til og med satt opp en «bønnebuss» som kjørte rundt hele dagen og ba for hele regionen.

 

kommentarer