«Jeg trenger ivrige ungdommer rundt meg» Hovedsak
Hver generasjon trenger neste generasjon. Trenger du neste generasjon?

 

FORFATTER: Kåre Skuland, daglig leder og pastor i Jesus Church Oslo.

Min seks år gamle sønn avbrøt meg midt i familiemøtet for en uke siden og ropte høyt og oppgitt: «Men hvordan kan vi følge Jesus når vi ikke kan se ham, pappa?»

Barna er i den fasen i livet da de oppdager Jesus som sin egen Mester og Herre, og de «kjemper» med dette spørsmålet. Jeg som er voksen, derimot, kjemper ikke lenger med spørsmålet om Jesus er min. Jeg vet hvem jeg tror på – jeg vet min gjenløser lever.

SKULAND: Høre, men ikke gjøre 

Ikke bare min frelser

I tenårene oppdager kristne ungdommer forhåpentligvis også at Jesus er mer enn bare min Frelser – han er hele verdens Frelser. Mange unge reiser på misjonsturer, går et år på bibelskole, engasjerer seg i Ny Generasjon og vitner om Jesus på skole og studiested med et brennende ønske om at alle skal få dele opplevelsen de selv har hatt – for Jesus er hele verdens Frelser!

Men paradoksalt nok har spørsmålet om Jesus som verdens Frelser kommet i retur til meg som voksen med fullt trøkk: Mitt liv preges nok av at Jesus er min frelser. Men vitner mitt liv om min tro på at Jesus er verdens frelser?

Jeg fristes kontinuerlig til å senke ambisjonsnivået – til å gi opp tanken på at Jesus er frelser for hele verden, mine slektninger, naboer og kolleger, min by og mitt land, de gamle og de unge, de religiøse og de sekulære. Alle menneskers frelser!

Jeg må stadig kjempe hardere for at min tro på Jesus som verdens frelser skal få praktiske konsekvenser i mitt liv: at vitnetrangen ikke blir borte og at nøden for menneskers frelse ikke bare blir et munnhell.

Sannheten er at det er et snikende frafall.

«Det går nok over»

Jeg kan huske en samtale jeg hadde med min pappa da han var omtrent like gammel som jeg er nå, og jeg var en tenåring. Jeg hadde nettopp kommet hjem etter en natt med gateevangelisering. Pappa la hånda på skulderen min og sa noe overbærende: «Det går nok over, gutten min.»

For mange voksne går ungdommens iver over. Og for alle voksne er det en fristelse. Noen kaller det modning eller prosess, men sannheten er at det er et snikende frafall.

For 20 år siden reiste jeg sammen med Eivind Aadland og en bibelskoleklasse og besøkte Ny Generasjon-grupper på utallige skoler på Østlandet. Ukentlig ble evangeliet forkynt og demonstrert for elever og studenter. I år feirer Ny Generasjon sitt 20-årsjubileum, og visjonen om å nå verdens elever og studenter med evangeliet har spredd seg til mange land.

Eivind Aadland bor nå i Italia og han startet Ny Generasjon der for et par år siden. I fjor passerte arbeidet 50 grupper, og for et par uker siden ble det startet Ny Generasjon-grupper på 14 skoler i Napoli, fikk jeg høre! Eivind Aadland har beholdt pasjonen for evangeliet – og arbeidet skyter fart!

SKULAND: Mannen som testet min barmhjertighet

Visjonær

Forrige helg ble en ny stiftelse – New Generation International – etablert. Den skal sørge for at det visjonære trøkket holdes oppe, at retningen forblir sunn og at det internasjonale arbeidet koordineres og ekspanderer. Stephan Christiansen som for 20 år siden startet Ny Generasjon i Norge vil lede denne internasjonale stiftelsen hvis formål er å starte nye nasjonale elev- og studentarbeider i stadig nye land.

Hvordan skal den voksne holde sin sti ren? Ved å holde seg til Guds ord. Hvordan skal den voksne holde sitt hjerte brennende? Ved å holde seg til de unge!

Lite har hjulpet meg mer i min personlig kamp for å holde visjonen høyt, hjertet brennende og nøden for de ufrelste ved like enn å stadig være i nærkontakt med ungdom som brenner for Jesus. Jeg trenger evangeliseringsivrige elever og studenter rundt meg!

Derfor skal jeg være med å investere i stiftelseskapitalen til New Generation International og være med på å skrive neste kapittel i denne moderne misjonshistorien.

Foreldregenerasjonen må kobles med neste generasjon for å beholde sin misjonspasjon!

 

kommentarer