Debatt på avveie Leder
Verkebyller er ikke homofile, men skapes av kristne miljøer som ikke snakker om vanskelige spørsmål.

 

Av Anne Gustavsen, ansvarlig redaktør og daglig leder i Korsets Seier

Lederartikkelen jeg skrev i Korsets Seier under tittelen «Ukomfortabelt» har i flere debatter på sosiale medier de siste dagene blitt framstilt som om mitt syn er at homofile er verkebyller i kristne menigheter. Dette er et direkte feilsitat, noe slikt står ikke i den opprinnelige lederartikkelen. Dessverre kan løsrevne ord lett feilkobles av de som følger debatten og dermed tillegges skribenten meninger hun ikke har. I dette tilfellet har det ført til at debatten har sporet av og til dels stormet fram på feil grunnlag.

Bakteppet for at denne lederen ble skrevet var at enkelte har opplevd det krevende at vi i Korsets Seier har etterspurt og gått i bresjen for ærlighet når det gjelder betente spørsmål i våre menigheter. I denne lederartikkelen retter jeg derfor ikke på noe tidspunkt pekefingeren mot homofile, men heller mot kristne ledere og menighetsfellesskap som ikke våger å snakke ærlig om vanskelige temaer.

Jeg verken skriver eller mener at homofile er en verkebyll, slik mange i debatten refererer til. Jeg har påpekt at alt vi tier i hjel til slutt kan bli en verkebyll, fordi man ikke åpner opp og renser såret.

Mitt bibelsyn understreker at alle mennesker skal møtes med respekt og omsorg.

Anne Gustavsen - ansvarlig redaktør i Korsets Seier

Det er også direkte feil å konkludere ut fra min opprinnelige lederartikkel med at undertegnede framstiller homofile som «skrot». At jeg i en helt selvstendig setning beskriver baksnakking, ryktespredning, utroskap, løgn, fordømmelse og arroganse, som skrot man altfor enkelt feier under teppet i stedet for å snakke åpent om det, har ingenting med homofili å gjøre.

Mitt ufravikelige menneskesyn og min tenkning om alle mennesker er at alle har uendelig verdi. Mitt bibelsyn understreker også at alle mennesker skal møtes med respekt og omsorg.

Jeg kan ikke beklage noe jeg ikke har skrevet. Men jeg er oppriktig lei meg for at mistolkning av min lederartikkel har skapt forvirring, usikkerhet og misforståelser.

kommentarer


Anbefalte innlegg