KS 42/2012 Samtalen Nærbildet
Organisasjonen Med Israel for Fred (MIFF) fikk nesten 600 nye medlemmer på tre døgn.  

 

Tekst: Deborah Selbekk Lunde 
Foto: Johnny Vaet Nordskog

– Hva tenker du om at LO nå har gått inn for full boikott av Israel?

– Det er svært alvorlig. LO er en organisasjon med over 900.000 medlemmer, og de har stor påvirkningskraft i Arbeiderpartiet og på venstresiden i politikken. Vi mener at dette vedtaket om boikott er så alvorlig at vi har valgt å gå bestemt imot det. LO går ikke bare inn for en full boikott av israelske varer, men gjennom dette vedtaket støtter de også en palestinsk politikk som vil gjøre slutt på en jødisk stat.

– Fulgte du avstemningen på LOs landsmøte?

– Vi i MIFF hadde fulgt med i debatten på forhånd, og vi hadde i forkant skrevet et utfyllende dokument der vi forberedte oss på at dette kunne gå mot boikott. I dette skrivet spurte vi våre medlemmer om de var klare til å melde seg ut av LO i protest hvis dette skulle skje.

– Ble du overrasket over at flertallet i LO stemte for boikott på tross av at LO-lederen advarte delegatene mot å gjøre det?

– Nei, det var ikke overraskende, men jeg var heller ikke imponert over LO-lederens advarsel. Jeg la merke til at hans advarsel ikke ble gitt med Israel i tankene, men kun fordi han ønsket å opprettholde kontakten med de palestinske hjelpeprosjektene ettersom en full boikott også vil gå utover palestinere. Men palestinernes situasjon er visst ikke så viktig for resten av LO, så lenge de kan skade Israel.

Fake news´er grunnen.

– Det var Jan Olav Andersen, forbundsleder i EL og IT Forbundet, som talte for denne boikotten på LOs landsmøte. Hva vil du si til ham?

– Til ham vil jeg si takk. Etter at han hadde satt seg etter å ha holdt talen sin på fredag, har MIFF fått nærmere 600 nye medlemmer på tre døgn, og medlemmene fortsetter å strømme inn. MIFF som organisasjon har fått en medlemsvekst på

– 5 prosent, og dette har ført til at MIFF nå har over 10.300 medlemmer, noe som er en historisk medlemsrekord for oss. 

– På MIFFs hjemmesider skriver du at du heller vil ha færre medlemmer i MIFF og vært foruten LOs Israel-fiendskap. Hvorfor det?

  • Les svaret og resten av artikkelen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

 

kommentarer