Det Gud har lagt på hjertet ditt koster Hovedsak
KOMMENTAR: Det jeg ikke visste da, var at prisen bare ville bli høyere med årene. 

 

FORFATTER: Annka Jenssen, studieleder ved LEV bibelskole Drammen (samarbeid mellom Intro og Frie venner).

Jeg har vokst opp i et godt, kristent hjem, men det var ikke før jeg var 17 år at jeg selv endelig kom til det punktet hvor jeg forsto at jeg måtte ta en egen avgjørelse om å følge ham.

Etterdønningene av det hadde stor påvirkning på retningen i livet mitt. Jeg fikk store drømmer om å kunne bety en forskjell for Guds rike.

Den nye retningen jeg gikk i ble ikke alltid så godt mottatt, men jeg var ung og derfor var ikke prisen så høy. Det jeg ikke visste da, var at prisen bare ville bli høyere med årene. På den tiden handlet det om at klassekameratene mine syntes det var rart at jeg drev Ny Generasjonsgruppe og delte ut bibler til alle. Eller at noen mente det var teit at jeg ikke ville se alle typer filmer.

Hva er du villig til å betale for det Gud har lagt på hjertet ditt?

Betale prisen

Er du villig til å betale prisen? Unge gründere gir hud og hår for å realisere forretningsideen sin. Hva er du villig til å betale for det Gud har lagt på hjertet ditt? Et rykte som den som er «litt annerledes» på jobb fordi du velger å gå fast i en kirke? En familie som ikke forstår at du vil bruke tid frivillig til noe annet enn å arrangere slektstreff? Det er så utrolig mange grunner til å gi opp, slutte, kaste inn håndkleet. Er det de som skal bestemme?

Jeg har dessverre til og med møtt kristne som råder meg så godhjertet de bare kan, til å redusere engasjementet mitt som frivillig i kirken. «Du må ikke slite deg ut, Annka.» Det er helt sant, det må jeg ikke, da blir jeg ikke til hjelp for noen.

Tillit til gud

Men tenk, bare tenk, om jeg hadde tillit til at (så lenge jeg har gode personlige grenser for mitt eget liv; vet når jeg må hvile, lade batteriene og si nei til ting) Gud visste hva han ba meg om da han la drømmene i hjertet mitt? Tenk om han allerede visste at han hadde gitt meg alt jeg trengte for til og med å oppleve noen litt mer krevende tider.

Det ville snu opp ned på alt.

Det er nok av mennesker som kan stryke deg med hårene og si det som føles best.

Holde fokus

I et samfunn som blir stadig mer selvsentrert, ønsker jeg virkelig ikke å falle i den samme grøften. Det klarer jeg ikke på egenhånd.

Så sterk er jeg ikke.

Men jeg vil.

Atleter trener sammen med andre atleter for å hjelpe dem til å ikke miste fokus og stadig utvikle seg selv. Derfor har jeg en håndfull veldig gode, nære venner og ledere som hjelper meg å holde fokus og villighet selv når det krever litt ekstra. Venner som har fått lov og rett til å minne meg på hvorfor jeg gjør det jeg gjør og som peker meg i riktig retning.

Det er nok av mennesker som kan stryke deg med hårene og si det som føles best. Det er ikke disse som vil hjelpe meg fram mot målet.

ANNKA JENSEN: Fornærmet?

Fortsatt villig

Jeg sa den gang for ti år siden at jeg var villig til å betale prisen, fordi ingenting i verden virker mer verdifullt enn å tjene Guds rikes sak; å samle skatter i himmelen, ikke på jorden. Jeg sa at jeg drømte om å fortsette å tjene Gud til den dagen jeg drar hjem til ham. Jeg sa at jeg mer enn noe annet vil fortsette mitt brennende engasjement for den lokale kirken (for det er verdens håp).

Jeg er fortsatt villig. Og jeg ber om at de dagene jeg tror jeg ikke klarer det, at jeg da har et så godt, nært og sterkt fellesskap rundt meg i kirken, at jeg kan bli båret av deres tro.

Gud har det beste for deg.

Er du villig til å betale prisen?

 

kommentarer