Kristnes kjærlighet til jødene Nærbildet
Er den egentlig kristen i følge Det nye testamentet?

 

SVARER: David Aanje, høyskolelektor ved Høyskolen for Ledelse og Teologi

Slik jeg har forstått det, var israelittene Guds folk i Det gamle testamentet, mens kristne er Guds folk i Det nye testamentet.

Likevel har jeg inntrykk av at mange kristne også ser på jødene som Guds folk i dag. De sees på som spesielle, prioriterte og noen vi skal velsigne mer enn andre. Selv kan jeg også kjenne på en nærhet til Israel og jødene. Kanskje det er fordi jeg er kristen? Samtidig er jeg redd for at det skal gi meg et større agg til andre mennesker. Palestinerne er selvfølgelig det første folket som dukker opp her.

Hva sier Bibelen egentlig om hvordan dette skal være?

Kjell (71)

Her er det to grøfter.

  • Les svaret. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer