Ansvarlig redaktør i KS, Anne Gustavsen. Leder
Ingen av oss inviterer gjester uten å være hjemme selv.

 

«Velkommen hjem» står det på en plakat utenfor min kirke hver søndag formiddag. Et stort knippe frivillige medarbeidere har allerede vært på plass i flere timer søndag morgen for å legge til rette for gudstjeneste.

Ingen av oss inviterer gjester uten å være hjemme selv. Vi gjør rent, lager mat og rydder, slik at det er koselig å komme på besøk til oss. Vi bruker tid og krefter på at folk skal føle seg hjemme, slappe av, kose seg og føle seg ønsket i vårt hjem.

Uten frivillige medarbeidere hadde det vært umulig å drive kirke. I løpet av uken holdes våre menigheter i gang av tusenvis av frivillige ildsjeler som bruker tid og krefter, hjerte og sjel på å tjene i kirken. Mange av dem lever travle liv men prioriterer likevel å tjene i Guds hus. De har forstått at de ikke bare er frelst, men også kalt.

Bibelen utfordrer oss til å tjene Gud med glede.

Midt i denne solskinnshistorien finnes det også utfordringer. Vi vet at mange menigheter sliter med å motivere og rekruttere nok medarbeidere. Særlig på denne tiden av året. Lange, lyse kvelder, varmegrader, hytta på fjellet og ved sjøen lokker og drar når helgen kommer.

Ansvarsvegring er en utfordring når vi skal gjøre våre menigheter til åndelige hjem. Stadig færre av oss vil forplikte seg til å være trofast hver søndag. Vi verner om friheten til å velge bort hvis det er andre tilbud som frister mer. Vi trenger en åpenbaring om at alle er kalt, og at kirken er noe vi alle bygger, sammen. Pastorer og lederskap kan ikke gjøre jobben alene. Vi er kalt til å være medspillere, ikke tilskuere.

Trofasthet, eierskap og utholdenhet er tre nøkkelord når det gjelder hvilken kultur vi bør bygge blant medarbeidere i menigheten. Velsignet er den som forstår at da vi ble frelst hadde Gud andre i tankene som han ville nå gjennom våre liv. Vi lever liv med en høyere hensikt enn å ha ferie hver helg. Vi er kalt til å bygge Guds menighet og hver eneste stein er like viktig.

Å tjene i Guds menighet, i din lokale forsamling, er ikke en hobby. Det er en livsstil. Det er et kall som du setter høyest i alle sesonger. Det er ikke menigheten som skal være takknemlig fordi du stiller opp. Det er du som skal være takknemlig for at du får lov til å tjene. Din pastor skal ikke behøve å tigge om at du skal komme neste søndag. Du stiller opp. Du tar ansvar. Det er noe av det beste du kan bruke livet ditt til.

Trofasthet og utholdenhet må prege vår tjeneste.

Selvfølgelig skal vi nyte livet på hytta. Det er helt riktig å hvile og lade kroppen og sjelens batterier. Men vår mentalitet må være at Guds rike kommer først.

Bibelen utfordrer oss til å tjene Gud med glede. Ikke med den holdningen at noen bør takke oss fordi vi ofrer oss. Vi tjener med glede og takknemlighet. Gud fortjener det beste av vår tid og våre talenter.

Bibelen snakker også om de som er å finne i Guds hus: «De er plantet i Herrens hus, de blomstrer i vår Guds forgårder. Ennå i høy alder skyter de friske skudd, de er frodige og grønne» (Sal 92,13).

Plant deg i kirken, trofast og utholdende. Det vil maksimere og optimalisere ditt liv.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg