Grahams støttespillere samlet til festivallansering Kristenliv

Arrangørene ønsker at Håpets festival skal bidra til en stor vekkelse i Norge slik at mange kan bli frelst.

Skrevet av Ingunn Marie Ruud. 

Til tross for at flere aktører har trukket seg fra samarbeidet om Håpets Festival etter hovedtaler Franklin Grahams politiske uttalelser om muslimer, var det mange som møtte opp på Oslo Plaza da den offisielle lanseringen av festivalen fant sted fredag formiddag.

– Offentlig proklamasjon av evangeliet går aldri av moten. Gjennom kirkens historie har vekkelser fulgt offentlig proklamasjon av evangeliet, sier Alv Magnus som er med i hovedkomiteen for festivalen.

Håpets festival arrangeres den 11.-12. november i Oslo Spektrum. Bak står flere kristne forsamlinger i samarbeid med Billy Graham Evangelistic Association (BGEA). BGEA har arrangert lignende festivaler i andre land tidligere.

– Dette gjør vi fordi vi ønsker at folk skal bli frelst, sier Sten Sørensen som er styreleder for festivalen.

– Ikke politisk

Det ble flere ganger under lanseringen påpekt at det hverken er politiske meninger eller enkeltpersoner som står i fokus på festivalen, men evangeliet og Jesus Kristus.

– Franklin Graham har et kall til å være evangelist. Når han forkynner involverer han seg ikke i politikk eller politiske uttalelser, sier Viktor Hamm som er visepresident for Crusade Ministries i BGEA.

Det er kraft i evangeliet og det er det viktige.

Hamm brakte en hilsen fra Franklin Graham og snakket varmt om sykehus og hjelpeprosjekter som drives av organisasjonen i Midtøsten og Afrika der flesteparten av de som får hjelp er muslimer.

LES OGSÅ: – Jeg ville ikke invitert Franklin Graham.

– Vi håper og ber at alle kirker og pastorer i denne Håpets festival vil legge til side det som har med politikk å gjøre og fokusere på Kristus og Kristus alene, sier Hamm.

I en video som ble vist sier også Franklin Graham selv noe om dette.

– Det er kraft i evangeliet og det er det viktige. Ingen bryr seg om hva jeg sier; det handler om hva Gud sier og det er Hans evangelium, sier Graham.

Grahams støttespillere samlet til festivallansering

STØTTESPILLERE: Lanseringen av Håpets festival samlet mange av aksjonens støttespillere på Oslo Plaza til lovsang og inspirasjon. FOTO: Markus Plementas, KPK

Forberedelse og oppfølging

Under lanseringen ble det lagt vekt på at det største arbeidet vil ligge på menighetene både i bønn, forberedelse og ikke minst oppfølging i etterkant.

– Selve proklamasjonen er kun 10 prosent av arbeidet, resten er forberedelse og oppfølging, sier Hans Mannegren som er BGEAs Director of European Affairs.

I forbindelse med festivalen arrangeres det derfor kurs kalt I Am Andrew. Her skal pastorer og andre lære å bli som Andreas i Bibelen som introduserte sin bror Simon for Jesus.

– Vi vil at det skal bli mange Andreaser. I Am Andrew vil være oppmuntrende for hvordan vi kan vandre i Herren og vitne om Jesus. Å forstå visjonen, opplæring, involvering og oppfølging er deler av det hele, sier Mannegren.

FIKK DU MED DEG DENNE? Enda flere vender ryggen til Graham. 

Fordommer blant kristne

Håpets festival har tidligere vært arrangert blant annet på Island og på Færøyene. Pastor Jógvan Zachriassen fra Færøyene var til stede under lanseringen i Oslo og fortalte om deres opplevelser med Graham-festivalen.

Mange er blitt frelst etter at Franklin Graham var på Færøyene.

– Mange er blitt frelst etter at Franklin Graham var på Færøyene og det er blitt en ny lidenskap for evangeliet i landet, sier Zachriassen.

Færøy-pastoren la også vekt på viktigheten av forberedelse og oppfølging og fortalte at festivalen hadde utfordret mange fordommer de kristne hadde til hverandre.

– Men vi lærte at dem vi hadde fordommer mot er mennesker som elsker Jesus like mye som oss. Vi ba sammen, forberedte sammen, snakket sammen og har i dag kommet til å elske hverandre, sier han. KPK

kommentarer