Pinseledere vil drøfte homospørsmålet Hovedsak
Men de færreste tør å si det høyt.

 

– Det er bra om vi kunne ta en samtale om problemstillingen. Hva vi tenker om homofili og hvordan vi forholder oss til det i menighetene våre, sier en pinsepastor som ikke ønsker å stå fram med navn.

Etter at Kirkemøtet i Den norske kirke i januar i år vedtok liturgi for likekjønnede ekteskap, har diskusjonen gått i ulike kirkesamfunn om hvordan man skal forholde seg til samarbeidet med Den norske kirke.

Og Pinsebevegelsen er intet unntak.

Jeg syns vi må ta mer på alvor hvordan vi kommuniserer med samfunnet rundt oss.

Blandet mottakelse

I januar ble en veiledning til landets pinsemenigheter gitt fra Teologisk refleksjonsgruppe. Der ble det skrevet at refleksjonsgruppa «vil anbefale å ikke ha preken- eller gudstjenestefellesskap med dem som hevder et synspunkt som på en slik måte fratar Bibelen dens autoritet».

En drøy måned senere, i februar, kom refleksjonsgruppa med en utdyping av sin veiledning. Der ble det understreket at mennesker med homofil legning skal kunne kjenne seg velkommen i et menighetsfellesskap, på lik linje med alle andre, og at norske pinsemenigheter er selvstendige menigheter som selv er ansvarlige for håndteringen av spørsmålet.

En «mykere» utgave, om du vil.

BAKGRUNN: Karismatiske kristne likestiller heterofilt og homofilt samliv.
LEDER: Homofile og kirken 

Kan ikke lukke øynene

Korsets Seier vet at Teologisk refleksjonsgruppes første veiledning fikk en blandet mottakelse blant landets pinsepastorer. Flere reagerte på en hard ordlyd.

I det hele tatt diskuteres spørsmålet om homofili mye blant norske pastorer:

– Ja, det gjør det jo. Både blant ledere og blant folk i menigheten. Jeg tror at det er naivt å late som om den diskusjonen ikke finnes i en pinsemenighet, og at det ikke er forskjellige oppfatninger om det, sier …

  • Korsets Seier har gravd i Pinsebevegelsen i Norges utvikling i homosaken. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer