Nok en trosmenighet inn i Pinsebevegelsen Nærbildet
– Pinsebevegelsen har forandret seg mye, sier Terje Eikin, tidligere daglig leder i Sørlandskirken i Arendal.

 

– Sørlandskirken har sendt søknad om å få bli en del av Pinsebevegelsen. Hvorfor?

– Vi har alltid sett på oss selv som en pinsekarismatisk menighet, men fram til nå har vi ikke formelt vært en del av Pinsebevegelsen i Norge. Nå har vi deltatt på Led-konferansen i mange år, og opplever det som veldig positivt. Og vi tror det er bra å samarbeide og stå sammen med andre. Når du ser hvilke gjestetalere vi har invitert, hvilke konferanser vi har vært med på og hvilket teologisk ståsted vi har, så er Pinsebevegelsen et veldig naturlig valg.

– Dere har stått alene og selvstendig helt siden Sørlandet bibel- og misjonssenter ble startet av Liv og Kjell Haltorp i 1980. Hvorfor vil dere bli en pinsemenighet akkurat nå?

– Dette er noe vi har snakket om litt til og fra over flere år. Til slutt ble det sånn at vi måtte bestemme oss for å gjøre noe eller legge det fra oss. Det siste året har vi brukt litt tid på det i lederskapet, og i september i fjor involverte vi resten av menigheten.

80 prosent sa ja.

– Hvordan var responsen fra menigheten?

– Det var først da, på det møtet i september der Sigmund Kristoffersen deltok, at mange av våre medlemmer hørte om det. Det er ikke sånt de fleste går og tenker på i dagliglivet, så en del lurte på hva det ville bety for oss og det praktiske livet i menigheten. Hva ville endre seg, hva ville bli nytt? Hva ville vi vinne på det, og hva ville vi tape på det? Så inviterte vi medlemmer med på Led Regionalt og Led Nasjonalt, i tillegg til at de som hadde spørsmål kunne komme og stille dem.

– Og til slutt ble det et klart flertall for å søke?

– På årsmøtet 29. mars sa 80 prosent ja til at vi burde søke medlemskap i Pinsebevegelsen, så søknaden er nå sendt, og vi håper på et positivt svar. Så er det selvfølgelig en prosess videre, der søknaden først blir sendt til det regionale lederrådet, som igjen skal gi sin anbefaling til det nasjonale lederskapet. Det er i hvert fall slik jeg har forstått det.

Det er ganske naivt å tro at du ikke står sterkere sammen med andre.

– Da menigheten ble dannet var det en konflikt mellom Kjell Haltorp og Pinsebevegelsen som var grunnen til at den ble stående utenfor bevegelsen. Har fortiden hatt noen påvirkning i spørsmålet om dere skal søke medlemskap nå?

– Nei, det er helt irrelevant i denne saken. Pinsebevegelsen har forandret seg mye, og hvis du ser på de menighetene som ble startet som frittstående menigheter på 1980-tallet, så har mange av dem sluttet seg til Pinsebevegelsen i dag.

– Hvorfor er det en trend, tror du?

– Noe av det jeg synes er bra med Pinsebevegelsen, er at den består av frittstående menigheter. Men du står likevel i en sammenheng og et nettverk. Det er ganske naivt å tro at du ikke står sterkere sammen med andre.

– Er dette en spiker i kista for trosbevegelsen?

  • Les hele påskeartikkelen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer