Må flytte grunnet vekst Kristenliv
Til helgen samles norske lovsangsentusiaster for tredje gang til Lovsang 17. I år er konferansen flyttet til Oslo Kristne Senter for å øke kapasiteten.

 

Tekst: Ingunn Marie Ruud
Foto: Promo

Det er den tverrkirkelige stiftelsen lovsang.no som står bak initiativet til lovsangskonferansen. De arrangerer Lovsang 17 sammen med Oslo Kristne Senter, Filadelfiakirken i Oslo og IMI-kirken.

– Tanken er at det skal være en konferanse for og av lovsangere. Det er en tverrkirkelig konferanse med folk fra ulike kirkelige sammenhenger og ulike landsdeler i Norge, sier David André Østby, som er lovsangspastor i Filadelfiakirken Oslo og en av medarrangørene.

Han er opptatt av at dette ikke bare skal være en konferanse for dem som synger og spiller, men for hele lovsangsteamet.

– Med det mener vi alle som jobber med det musikalske, tekniske eller kreative. Vi ønsker en bred definisjon av hva tilbedelse er, sier lovsangspastoren.

I tillegg til fellessamlinger består konferansen av ulike spor med undervisning for alt fra instrumenter og vokal til lyd, lys, skjerm, dans og andre kreative uttrykk.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Lovsangskonferanse øker kapasiteten

FOR ALLE: Arrangørene av Lovsang 17 er opptatt av at konferansen ikke bare er for de som synger og spiller, men også for dem som driver med lys, lyd, teknikk og andre kreative uttrykksformer. Her fra en fellessamling under Lovsang 16. FOTO: Frida Våraker/Lovsang.no

Utvidet kapasitet

I fjor ble konferansen fullbooket med 1150 deltakere og i år har arrangørene utvidet kapasiteten.

– I år har vi flyttet konferansen fra Filadelfiakirken til Oslo Kristne Senter på Kjeller for å få plass til flere. Det er også et veldig praktisk bygg med gode fasiliteter som sovesal og seminarrom, sier Østby.

Han tror sovesalen gjør det lettere for de yngste deltakerne å komme på Lovsang 17.

– De har kanskje ikke mulighet til å bo på hotell. Her har vi alt samlet på ett sted og det vil være en stor fordel for oss, sier han.

Vi ønsker å samle folk som ofte står alene.

Satser ikke på store navn

Arrangørene er opptatt av at lovsangskonferansen ikke skal bygges på store navn fra USA eller Australia.

– Vi har bygget konferansen på fundamentet at det er vi som er lovsangere og står i dette i Norge som skal stå i bresjen. Vi tror vi har en følelse med hva som beveger seg og hva vi trenger.

– Det er ekstra gøy at vi har klart å samle så mye folk til tross for at vi ikke har hatt noen store kjente navn å selge det inn på, sier Østby.

Utenom en mengde norske lovsangsledere kommer Erik Liljero, som er lovsangspastor i Hillsong Stockholm, på fredagen som er lederdagen.

– Vi har også med oss ekteparet Anna og Luke Hellebronth fra Worship Central i England som er med og underviser og leder lovasang. Worship Central er en lovsangstreningsskole utfra Alpha i England, sier Østby.

LES MER: Østby topper iTunes

Utruste, inspirere og samle

Lovsang 17 har ifølge lovsangspastoren tre mål: Å utruste, inspirere og samle.

– Vi ønsker å utruste og vil ha gode instruktører på de ulike sporene slik at de som driver med kreative ting kan få verdifull input. Så ønsker vi å inspirere. Vi har derfor fellessamlinger med inspirerende lovsang med undervisning, sier han.

Østby sier at det å samle folk gjerne er det aller viktigste.

– Lovsang.no er først og fremst et nettverk av lovsangere på tvers av kirker og kirkesamfunn. Vi ønsker å samle folk som ofte står alene. Mange kommer fra steder eller kirker der man ikke er så veldig mange i lovsangsteamet. Da betyr det ekstra mye å komme sammen og møte andre som driver med det samme, sier han.

DAVID ANDRÈ ØSTBY: «Jeg ser altfor mange forlate den ungdommelige idealismen».

900 påmeldt

Østby melder om ganske god påmelding så langt i år.

– Vi er oppe i 900 påmeldte og erfaringen er at det kommer mange påmeldinger tett opptil konferansen. Vi regner med å samle rundt 1000 deltakere, det er målet, sier han.

I år er det tredje året lovsangskonferansen arrangeres og Østby har inntrykk av at mange deltakere kommer igjen flere ganger.

– Det virker som om mange har prioritert å investere i de kreative folka sine og mange menigheter har vært med å sponse konferanse, reise og opphold for sine lovsangsteam. Det synes vi er gøy å se, sier han. KPK

 

kommentarer