Foto: Jan Ivar Vik - www.vikfoto.no Hovedsak

Daniel Kolenda hadde et budskap til menighetene den siste dagen av Himmelpuls-konferansen.

 

Tekst: Ane-Marthe Hop-Hansen
Foto: Jan Ivar Vik

Norgesaktuelle Kolenda – bedre kjent som verdensevangelisten Reinhard Bonnkes arvtager – taler vanligvis til både ti- og hundretusener av mennesker under «Christ for all Nations»-kampanjer i Afrika.

Forrige helg talte han på den tverrkirkelige vekkelseskonferansen «Himmelpuls» i Sarpsborg, der 2000 mennesker var innom i løpet av helgen.

Vi gjør som Moses, og dekker oss.

Har ikke helbredelse

TRUET ART: Har evangelistkampanjer og evangelisttjenesten utspilt sin rolle i det moderne Vesten? Før samlet nemlig Billy Graham titusener i Norge. Nå er han erklært uønsket av mange. Kollega Daniel Kolenda ble advart mot å ta over stafettpinnen etter Reinhard Bonnke. Dette tar vi opp over fire sider i ukens Korsets Seier.

Søndag tok evangelisten utgangspunkt i 2.Mosebok der Moses skjuler sitt ansikt. Tildekkelsen var et forsøk på å bevare herligheten han hadde fått fra Herren. Den var nemlig i ferd med å forsvinne.

Kolenda tok tilhørerne med til et restaurantbesøk han hadde hatt i India. Kelneren skrøt av alle de gode rettene restauranten kunne tilby, men hver gang Kolenda forsøkte å bestille noe, var svaret: «Jeg beklager, men vi har ikke det i dag.» Kolenda mener at menighetene i dag gjør det samme.

– Jeg ser flotte menigheter som har bedre musikk enn det er på rockekonserter, men hvis mennesker kommer til dem og trenger helbredelse, sier de: ”Beklager, vi har ikke det lenger.” Til mennesker med depresjon sier menighetene at de kan synge en fin sang for dem, sa Kolenda til forsamlingen.

BAKGRUNN: 23 menigheter på samme møte.

Herrens nærvær

Evangelisten mener mange menigheter gjør som Moses.

– Jo mer vi innser at vi er tomme, jo mer opptatt blir vi av å dekke over at vi er tomme. Vi gjør som Moses, og dekker oss bak en fin presentasjon, for da tror vi at ingen merker at herligheten og nærværet har forlatt oss, sa Kolenda.

Han fortalte at da Gud fikk tak i ham som tenåring, var det ikke fordi det var så mye fin lyd og lys i menigheten. Det var fordi Guds herlighet var der.

– Verden trenger det manifesterte nærvær av Gud. Det kan ikke kopieres. Vi har noe ingen andre religioner har, vi har Guds nærvær, avsluttet Kolenda.

kommentarer