Feminisme 2.0 Reportasjen
Glem karrierejag og lønnsøkning. Merethe Petersen (36) går sine egne veier og følger drømmen som syvbarnsmor.  

 

Tekst: Ane-Marthe Hop-Hansen
Foto: Jo Yngve Svensen

Det er bemerkelsesverdig stille i huset.

– Minstemann sover, så vi får sette oss og prate mens vi kan. Det er ikke godt å si hva som skjer hvis han våkner, ler Merethe Petersen. Leander på 3,5 år sitter ved kjøkkenbordet og tegner. Han registrerer at det kommer besøk, men har ikke tid til å prate. Må tegne mer.

De resterende fem barna er på skolen; tre på barneskolen, to på ungdomsskolen. Merethe er hjemmearbeidende mamma, en utdøende rase.

Jeg føler ikke at vi er en travel familie, vi stresser ikke.

Aldri i tvil

Merethe og Erik kommer begge fra barnerike familier. Merethe er yngst i en søskenflokk på syv, Erik er yngst av seks.

– Vi har ikke snakket om at vi skal ha mange barn, vi har bare visst det. Vi har tatt dette valget selv, rett og slett fordi vi har veldig lyst til å ha mange barn.

De traff hverandre da hun var 18 år og han var 20. Merethe var lærling i barne- og ungdomslederfaget i Fredrikstad, Erik jobbet i Porsgrunn. Da kjærligheten kalte, flyttet hun til Porsgrunn og fullførte lærlingtiden der.  Etter to år giftet de seg, og Merethe jobbet på skole fram til de to ble til tre. Da begynte tilværelsen som hjemmearbeidende.

– Jeg har aldri vært i tvil om at det var dette jeg ville gjøre. Mamma var hjemmeværende,  og det var godt å komme hjem til en mamma som alltid var der. Det har jeg alltid ønsket. Det er den viktigste fasen i livet til barna. De formes og utvikles …

  • Les om syvbarnsfamilien, med andre ord noe uvanlig i dagens norske samfunn. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer