Kampen om ditt sinn Leder
Hvordan kan vi stoppe de små inntrengerne som vil stjele vår tro?

 

De små revene er vanskelig å oppdage. De er smarte og listige. De sniker seg innpå det de vil ha tak i, lydløst og umerkelig, raskt og effektivt. I rette øyeblikk snapper de til seg offeret, og er borte før noen har registrert hva som egentlig har skjedd. Før vi vet ordet av det kan vi ha mistet noe verdifullt.

I Høysangen 2,15 står det: «Fang revene for oss, de små revene som ødelegger vingårdene! Våre vingårder står jo i blomst.»

Den som ønsker å ta sitt personlige liv med Jesus på alvor, må lære seg hvordan man «spiser selv» eller «går for egen motor» i sitt åndelige liv. Uten et våkent, åndelig blikk, inspirert av Guds ord og Den Hellige Ånd, er du lettere utsatt for de små «revene» som er ute etter å stjele din tro, din tjeneste, din glede og dine drømmer.

De små revene finner små smutthull hvor de umerkelig trenger seg inn i tankeliv, hjerte og sinn.

Hvis det eneste åndelige måltidet vi spiser er et festmåltid i kirken en gang i uken, vil det før eller siden få konsekvenser for det åndelige livet. Å lede seg selv er å ta ansvar for at man lever et åndelig sunt og sterkt liv med Jesus uten at andre må mate eller servere en.

Å lære og kjenne Den Hellige Ånd og hvordan vi kan samarbeide med ham i våre hverdagsliv, er livsviktig for å holde tvil, frykt, svakhet og mismot på avstand. Å lære å tre inn i Guds nærvær og høre hans stemme som kan lede og råde oss, midt i en travel hverdag, er nødvendig for å navigere stødig i en verden med mange stemmer som vil ha vår oppmerksomhet.

En av de vanligste årsakene til at medarbeidere og tjenere i Guds rike mister motivasjonen og gir opp både liv og tjeneste for Gud, er at de har hatt umerkelige besøk av de små revene. Når man ikke tar de små, daglige valgene som holder kristenlivet levende og Jesus-relasjonen brennende, blir det vanskelig å stå stødig og trofast i alle sesonger.

De små revene finner små smutthull hvor de umerkelig trenger seg inn i tankeliv, hjerte og sinn, for å stjele, myrde og ødelegge. Ditt fokus på et sterkt hverdagsliv med Gud vil tette igjen hullene slik at de ikke får komme til og gjøre sitt destruktive verk verken i våre personlige liv, i våre familier eller i menighetslivet.

Noe av det verste revene stjeler fra oss, er frimodigheten, visjonen, tryggheten og målbevisstheten. Frykt, tvil og svakhet fører til handlingslammelse og forvirring. Fordi vi har tillatt de små revene å så negative tanker uten at de møter motstand, tar de etterhvert kontroll og stjeler fra oss tro, kall og visjoner.

Negative tanker fjerner troen og distraherer oss.

Vi står daglig i en åndelig kamp om vårt sinn og våre tanker. Ikke til å undres over at vi er bedt om å «ta hver tanke til fange under lydigheten mot Kristus» (2 Kor 10,5).

Negative tanker fjerner troen og distraherer oss. Ofte bygger de på fortidens skuffelser og forteller oss at det ikke nytter. Den onde ønsker ikke at vi skal fullføre oppdraget, så han forsøker uten stopp å sende inn de små revene. Hvis vi ikke har satt opp gjerder rundt vårt tankeliv, vil revene fortsette å trenge inn og bringe med seg tvil, frykt, depresjon og motløshet.

Neste gang du får et glimt av små rever som nærmer seg, send dem i retur ved å ta alle negative tanker til fange og stol på at i din daglige vandring med Jesus finnes det kraft og tro nok til å holde fokus i alle livets sesonger.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg