Visepresident brettet opp ermene da jødisk gravplass ble vandalisert Hovedsak
Minst 154 gravsteiner ble veltet. I år har 53 jødiske samfunnshus mottatt bombetrusler. 

 

Foto: Flickr – Creative Commons

Chesed Shel Emeth, en jødisk gravlund i storbyen St. Louis i Missouri, ble utsatt for vandalisering i helgen. Blant annet ble minst 154 gravsteiner veltet.

Visepresident Mike Pence svarte med å dra til gravlunden for personlig å delta i opprydningsarbeidet. TV-bilder viser at visepresidenten, sammen med guvernør i Missouri Eric Greitens, trakk i arbeidshansker og svingte riven for å få orden på plassen. Donald Trumps nestkommanderende deltok også i bønn med jøder som deltok i opprydningen.

– Det er ikke noe plass i Amerika for hat eller handlinger basert på fordommer, vold eller antisemittisme, sa Pence ifølge CNN sitert av MIFFs nettside.

LES MES: Graham slår ring om Trump i bønn.

Amerikansk tradisjon

Under pressekonferansen, istandsatt i sammenheng med det antisemittiske angrepet, snakket visepresidenten om et eget besøk til konsentrasjonsleiren Dachau i Tyskland. Han minnet tilhørerne på de trøtte smilene amerikanske soldater så da de befridde jødene fra nazileiren.

En velkommen holdning til jøder er ifølge Pence en amerikansk tradisjon som skal opprettholdes uansett pris.

Disse folkene er ynkelige.

Over 50 jødiske samfunnshus truet i år

Siden årsskiftet, altså i løpet av halvannen måned, har minst 53 jødiske samfunnshus i USA mottatt bombetrusler i USA. 21. februar sa president Donald Trump at de antisemittiske truslene er «forferdelige», selv om han tidligere har blitt kritisert for å være sen om å kritisere anti-semittisme.

– Antisemittisme er forferdelig og vondt. Det skal stanse, og det må stanse, sa Trump i et intervju med MSNBC.

LES MER: «Dropp israelsflagg på kristne møter».

– Ynkelig

Veksten av trusler mot jødiske institusjoner etterforskes nå av FBI. En av disse truslene har blitt publisert offentlig. Den ble formidlet muntlig, men med forvrengt stemme.

«I løpet av kort tid vil et høyt antall jøder bli nedslaktet. Granatsplinter vil sprenge hodene deres vekk fra kroppen.»

Ingen bomber har blitt funnet enda. Men truslene har ført til mange evakueringer og redde foreldre.

– Disse folkene er ynkelige i måten de oppfører seg på og handler. Tenk at de har noe bedre å gjøre enn å true livene til andre mennesker, sier Mark Freedman, leder av Jewish Federation i Nashville, Tennessee.

 

kommentarer