Franklin Graham Nærbildet
Først mediepress. Så har flere kristenledere trukket seg. Sten Sørensen mener det hele blir feil.

 

Sten Sørensen

SVARER: Hvor snevert skal det være, egentlig, spør Sten Sørensen. Han leder aksjonen for å få Franklin Graham til Norge.

– Denne uken mener Vårt Land på lederplass at det er uklokt å invitere Franklin Graham til et stort felleskristent arrangement, på grunn av hans støtte til Donald Trump. Hvordan forholder du deg til det?

– Jeg forholder meg til Franklin Graham som en solid evangelist med stor integritet. Han har gått i en solid skole hos sin far, og de evangeliske kristne i Amerika setter Franklin Graham svært høyt. Han har en evangelistgave, og mange blir vunnet for himmelen gjennom hans kampanjer. Dette vil jeg støtte og være en del av i Norge. Derfor er han blitt invitert. Og invitasjonen kom lenge før både presidentinnsettelsen og andre ting.

Uansett hvem som hadde blitt valgt som president, ville han bedt for presidenten.

– Vårt Land mener at der Billy Graham ikke tok stilling til politisk farge, og hadde nært forhold til presidenter fra begge partier, har Franklin Graham valgt en annen retning og tydelig flagget sine politiske standpunkter. Er du enig i vurderingen?

– Det jeg har sett, er at Billy Graham har hatt et gjensidig respektfullt forhold til de siste ti presidentene i USA. Han har ved ulike anledninger bedt for disse. Det har ikke noe med republikanere og demokrater å gjøre, det har med embetet hans å gjøre. Og Franklin Graham har gått i sin fars skole. Uansett hvem som hadde blitt valgt som president, ville han bedt for presidenten. Vi er satt til å be for lederne våre.

– Men Franklin Graham har gjort mer enn å be for Trump. Han har aktivt gått ut og støttet ham?

– Du må nesten spørre Billy Graham-organisasjonen om Franklin Grahams politiske syn. Jeg går ikke i skoene til de som bor i USA, og har ingen myndighet til å si noe om deres syn på egen politikk.

Jesus er vårt levende håp. Det er dette budskapet vi vil skal bli forkynt.

– Drøftet dere hans politiske syn innad i arrangementskomiteen før Franklin Graham ble invitert?

– Nei, for han ble invitert lenge før valgkamp-innspurten. Dette har vært planlagt i lang tid, men vi gikk ut med det nå, for vi må nå en gang komme ut med informasjonen. Vi visste at det var en mulighet for å få Franklin Graham til Norge, og da hadde vi veldig lyst til å invitere ham. Ikke minst i vår tid, hvor vår klassiske kristendom blir utfordret. Da er det viktig at vi forkynner evangeliet som de gode nyhetene. Det finnes nemlig to utganger av livet, og vi har et håpsbudskap. Jesus er vårt levende håp. Det er dette budskapet vi vil skal bli forkynt i Oslo Spektrum i november.

– Står dere som arrangører, slik Vårt Land mener dere må gjøre, bak hele hans offentlige profil når dere inviterer ham til Norge?

  • Det var innledningen. Les artikkelen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer