Ansvarlig redaktør i KS, Anne Gustavsen. Leder
Hvor skal de totalt kirkefremmede finne levende tro?

 

Når 1.600 ledere på ulike nivåer i Pinsebevegelsen samles til lederkonferanse, blir det fest. Festen har forresten forplantet seg til miljøer også utenfor Norges største frikirkebevegelse, og representanter fra andre frikirker er hjertelig til stede denne uken i Oslo Convention Center. Å feste sammen danner grobunn for godt klima, berikende samarbeid og enhet på tvers av kirkesamfunnene.

Samarbeid og enhet er også viktig med tanke på Led17s hovedtema: «Jesus synlig for dem som ennå ikke tror». Å nå nye mennesker med evangeliet bør være fokus nummer en for alle kristne i dette land, uavhengig av tilhørighet. Kanskje kan vi også hjelpe hverandre med å bli mer «brukervennlige» forsamlinger med lav terskel, mye varme og nåde, og samtidig et tydelig evangelisk budskap.

Nøkkelen befinner seg i bevisste hverdagskristne.

I forrige ukes KS satte vi fokus på hvem blant våre landsmenn som vi som menigheter har vanskeligst for å få i tale om evangeliet. I ukens utgave følger vi opp, samtidig som vi også møter Annika Indergaard som sammen med sin mann Erlend og Fræna Pinsemenighet har plantet en ny kirke i Kristiansund. De har lært seg hva som fungerer for å ha et sylskarpt fokus på de som ennå ikke tror.

Helgens lederkonferanse vil sikkert inneholde en rekke gode tips og råd om hvordan vi når det moderne mennesket med evangeliet. Menighetens metoder, kultur, språk, form og farge må kunne kommunisere. Likeså må det plantes nye menigheter.

Men når alt kommer til alt, tror vi at skal vi nå de av våre landsmenn som i det daglige befinner seg lengst unna noen berøring med kristne miljøer og menigheter, er det kristenliv levd i hverdagen av enkeltmennesker som sitter med den viktigste nøkkelen. Du og jeg som tar med oss hjertetroen ut i dagliglivet, på jobb, skole, i nabolag og på vennefesten. Skal evangeliet få troverdighet hos moderne materialister og idealister, som lever for selvrealisering og karriere, må de møte den levende troen blant sine kolleger, naboer og venner.

Skeptiske, urbane, velstående karrieremennesker har også basisbehov.

De som aldri av egen fri vilje kommer til å sette sine ben innenfor en kirke, uansett hvor relevant og kul den er, trenger å møte enkeltmennesker som lever annerledes og attraktivt, enten de går i trendy dress eller kjeledress, treffes på foreldremøte eller på kaffebar. Skeptiske, urbane, velstående karrieremennesker har også basisbehov. De trenger å bli sett og hørt, føle seg velkomne og få venner som bryr seg. De trenger å se travle forretningsfolk som kobler livet på en åndelig dimensjon og som henter sin lykke fra andre kanaler enn penger.

Hvis vi tar med oss troen ut i hverdagslivet som en naturlig del av vår identitet, livsstil og verdier, vil det skape troverdighet og lengsel.

Dermed er kanskje det viktigste menigheten kan bidra med å utruste bevisste hverdagskristne, som oser Jesus gjennom livet de lever, uansett hvor de er.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg