«Jesus startet med småprat» Kristenliv
«Arne Skagen er fri for de mange og ofte krevende evangeliseringsmetoder.»

 

– Du er ikke kristen i tillegg til å være deg. Du er kristen. Så hvis du synes kristenlivet er kjedelig, så ja… du skjønner hva jeg mener, sier Arne Skagen og blunker lurt fra scenen.

Led 17, altså årets lederkonferanse til Pinsebevegelsen i Norge, er i gang. Den tidligere predikantkonferansen er et samarbeid mellom Lederrådet og PBU – Pinsebevegelsens barne- og ungdomsutvalg.

I år handler det om å gjøre «Jesus synlig for dem som ikke tror». Det er er årets tema, og det er tittelen til Sigmund Kristoffersen åpningstale.

Deretter talte Salt-leder Gina Gjerme om å gjøre «Jesus synlig for min venner», før nok en bergenser tok over: Arne Skagen snakker om å gjøre «Jesus synlig for de jeg ikke kjenner».

LED 17: «Mange møtte unødvendige krav, uviselighet og fordømmelse hos oss»

Småprat med kvinnen ved brønnen

For Skagen handler ikke dette om å komme trekkende med evangeliseringsstunts igjen. Det handler om en hjerteholdning, en drivkraft innenfor. Ikke minst mener han at all sjelevinning er en åndskamp.

– Det handler om en åpen himmel over deg med to ben godt plantet på jorden under deg.

Han sikter til Jesu´ møte med kvinnen ved brønnen.

– Han startet ikke med noe åndelig, eller hadde en plan full av argumenter. Han startet med å småprata. Så enkelt, så vanlig.

Skagen mener dette er noe alle kan gjøre. Evangelisering har blitt så stort, for stort for folk flest. Skagen forsøker å trekke det noe til noe vanlig og hverdagslig.

– Senere i samtalen kommer Jesus med en åpenbaring med «Du har hatt fem menn», du kjenner historien. Men, Jesus startet bare med å bry seg.

Boka er fri for de mange og ofte krevende evangeliseringsmetoder.

Hverdagsfisker

Med boken «Jeg fant, jeg fant», utgitt av Proklamedia, ønsker Skagen å vise frem en praktisk, humoristisk og hverdagsnær der Jesus gjør oss til menneskefiskere på et hav av muligheter, og hvordan han kan få «søke» igjennom oss for å finne dem som er kommet bort.

«Boka er fri for de mange og ofte krevende evangeliseringsmetoder. Her er ikke bruksanvisningen på et vellykket samtaleopplegg, men snarere å følge det uforberedte livet slik det kommer til uttrykk for oss alle», kommenter pastor Martin Cave i IMI-kirken i boken.

Arne Skagen er utdannet brann- og sikkerhetsingeniør og har i en årrekke jobbet med risiko og beredskapsrådgivning i norsk industri og næringsliv. Men de siste 13 årene har han vært ansatt i Kristent Nettverk for å hjelpe ulike menigheter i inn- og utland til å vinne nye mennesker for Jesus. Arne er gift, har fire døtre og er bosatt i Bergen.

Det startet med at han brydde seg.

Moderne ligning

I talen forteller Skagen så en lignende, moderne versjon av kvinnen ved brønnen.

En kompis av han kjørte inn på en ferge og la merke til billettøren virket til å være lei seg. Han han skulle betale og spurte hva som var i veien. Hvordan går det med deg? De snakket. De avtalte å møtes senere for å snakke videre. Kort tid etter tok han imot Jesus. Det samme gjorde kona. Senere kom 12-15 andre personer i deres familie og omgangskrets til tro på Jesus

– Det startet med at han brydde seg.

– Husk at Guds Ånd lever i deg. Så ikke bekymr deg for mye om si det riktige, komme med et argument eller overbevise. Lev med åpen kontakt til Gud. Den virker gjennom deg. Stol på det.

kommentarer