Mammon Reportasjen
Vellykketheten blomstrer som aldri før i Norge. Da blir det liten plass til Jesus.

 

– Vi har nok alle noen forskjellige faser i livet, sier David Enok Nilsen.

Kontoret hans ligger midt i Drammen sentrum. På gateplan i etasjene under hevder Snappy’s å ha byens beste kebab, men i dette kontorlandskapet er ikke kebab et reelt alternativ. Snappy’s duger enkelt og greit ikke for et lunsjmøte med en viktig kunde.

Gjennom sitt eget selskap, Den AS, leier den veletablerte forretningsmannen innenfor eiendomsbransjen seg ut som konsulent i næringslivet. Samtalene med partnere og kunder er mange. Samtaler om tro og menighet er det litt færre av. Men det forekommer stadig oftere.

– Jeg vil tippe at veldig mange i rundt 30- og 40-årsalderen er opptatt av seg og sitt, sier han, og understreker at dette er hans egen oppfatning – at han ikke har tall og undersøkelser å støtte seg til.

– Men du ser det i …

Landet vårt er tilrettelagt for unge, fremadstormende materialister.

  • Hvorfor er det så få kristne i forretningslivet? Les artikkelen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer