Forfølgelsen av kristne øker  Kristenliv
Nesten en av tolv kristne i verden i dag utsettes for forfølgelse.

 

Tekst: Deborah Selbekk Lunde
Foto: Åpne Dører; Kart over land med mest forfølgelse av kristne. 

Forfølgelsen av kristne er økende, og vokser raskest i sør- og sørøst-Asia ifølge Åpne Dørers årlige World Watch List som ble offentliggjort i dag.

Dystre tall

World Watch List rangerer 50 land og viser at 215 millioner kristne opplever høy grad av forfølgelse på grunn av sin tro. Tallet er beregnet av Åpne Dørers feltarbeidere, ved hjelp av Åpne Dørers World Watch Research Unit.

Verst ut kommer de fire landene India, Etiopia, Nigeria og Kina hvor til sammen nesten halvparten av forfølgelsen finner sted. I Asia er antall forfulgte kristne nesten 100 millioner mennesker.

Det er mange årsaker til forfølgelsen av kristne, men ifølge Åpne Dører er de viktigste drivkreftene henholdvis islamsk undertrykkelse, religiøs nasjonalisme, klan- og stammemotstand.

LES OGSÅ: FEM ÅRSAKER TIL AT KRISTNE LIDER: https://korsetsseier.no/2016/02/24/fem-arsaker-til-at-kristne-lider-mer/

Farlig å eie bibel

De landene hvor det er mest farlig for en kristen å eie en bibel er Nord-Korea, Somalia, Afghanistan, Jemen, Maldivene og Turkmenistan. Det er også disse landene, med unntak av Turkmenistan, hvor det er vanskeligst å arrangere en kristen begravelse, og hvor kristne oftest blir anklaget for blasfemi.

I Nord-Korea betyr det å bli tatt med en bibel mest sannsynlig deportasjon til en arbeidsleir – i de fleste tilfeller ikke bare for den som blir tatt, men for hele familien i tillegg. I Somalia, Afghanistan, Jemen, og Maldivene, land der de fleste kristne i sin helhet er konvertitter med muslimsk bakgrunn, er det ikke bare myndighetene, men også klanen/stammen og familien som vil anse det som sitt ansvar å drepe kristne, dersom de fant en bibel i deres besittelse.

FIKK DU MED DEG DENNE? «Bli muslim igjen eller forlat landet» https://korsetsseier.no/2016/10/24/bli-muslim-igjen-eller-forlat-landet/

Topp ti-listen

Nord-Korea troner nok en gang på toppen av listen. Ifølge Åpne Dører er Pyongyangs diktatoriske regime uovertruffent når det gjelder fiendtlighet mot religion. De troende lever i skjul og i stor grad adskilt fra hverandre. Henrettelse eller livslangt fangenskap venter dersom de blir oppdaget. Straffen rammer ikke bare dem selv, men også deres familier. Jemen er eneste nykommeren på topp 10-listen.

World Watch List 2017, som baseres på data kartlagt i tidsperioden 1. nov 2015 til 31. okt 2016, lister følgende ti land som de verste landene for kristne:

1. Nord-Korea
2. Somalia
3. Afghanistan 
4. Pakistan
5. Sudan
6. Syria
7. Irak 
8. Iran
9. Jemen
10. Eritrea

kommentarer