Hollywood-kjekkas åpen om troen Hovedsak / Kultur
I disse dager spilles filmen «Passengers» på kinolerret over hele Norge. Det kanskje få vet er at filmens hovedrolleinnehaver, Chris Pratt, er en sterk troende.

 

Tekst: Deborah Selbekk Lunde

I et intervju med det kjente magasinet Vanity Fair fortalte den kjente skuespilleren Chris Pratt (37) forrige uke om hendelsen som endret livet hans.

DENZEL WASHINGTON: – Sett Gud først i alt du gjør

Turbulent ungdomstid

Som tenåring levde Chris et ganske annet liv enn det han gjør i dag. Langt fra Hollywood-penger, kjendisfaktor og luksus var Chris nær sagt hjemløs og bodde i en bil på en strand på Hawaii. Han hadde lite penger og brukte det han tjente som servitør på å kjøpe alkohol og feste. Men en dag skjedde det noe som skulle forandre livet hans.

Han kjente at det var noe i meg som trengte å bli frelst.

chris-pratt

JURASSIC WORLD: Chris Pratt trener opp de mindre dinosaurene velociraptorer i filmen om den etter hvert kjente dinosaurparken for kinogjengere fra 2015.

– Jeg satt utenfor en dagligvarebutikk. Jeg hadde overbevist noen om å kjøpe øl til oss. Plutselig kom en mann som het Henry bort til meg. Han kjente at det var noe i meg som trengte å bli frelst. Han spurte hva jeg skulle den kvelden, og jeg var ærlig. Jeg sa «kompisen min er inne i butikken og kjøper alkohol.» «Skal du feste?», spurte han. «Ja.» «Skal du drikke og ta narkotika? Skal du møte jenter og drive utukt?» Og jeg bare: «Ja, jeg håper det», forteller Pratt til Vanity Fair.

Skuespilleren ble sjarmert av fyren, uten at han visste helt hvorfor. Han var en asiatisk mann, kanskje fra Hawaii, og i 40-årene.

– Det burde ha gjort meg nervøs, men det gjorde det ikke. Jeg spurte ham: «Hvorfor lurer du på det?» Han svarte: «Jesus sa at jeg skulle snakke med deg…» I det øyeblikket fikk jeg lyst til å bli med denne fyren. Han tok meg med på et kristent møte. I løpet av de neste dagene overrasket jeg vennene mine med å erklære at jeg kom til å forandre livet mitt», forteller Pratt i intervjuet.

SPILLER PAULUS: «X-men»-stjernen Hugh Jackman fikk rollen. 

På hjemmebane

Hollywood-kjekkasen, som er kjent fra blant annet filmene «Guardians of the Galaxy» og «Jurassic World», er gift med skuespiller og komiker Anna Faris (40).

De to giftet seg i 2009, og i august 2012 ble de foreldre til en liten sønn. Pratt forteller at troen hjalp ham gjennom den vanskelige tiden som fulgte etter sønnens svært premature fødsel.

Min sønns fødsel redefinerte min tro på Gud.

– Vi var svært redde og vi ba hele tiden. Min sønns fødsel redefinerte min tro på Gud, forteller han.

I dag er sønnen Jack frisk og rask, noe Chris og kona takker Gud for.

Chris snakker ofte om troen sin i intervjuer, og han benytter ofte sin plattform på sosiale medier til å fortelle mennesker om Guds kjærlighet og nåde.

 

kommentarer