KS 29_30 2015 s 21-23

Sten Sørensen intervjuer Erna Solberg ifbm stevnet i Sarons Dal Disippel
Erna Solberg skal på kvinnekonferansen som avholdes på Oslo Kongressenter 17. – 18. mars. 

 

Tekst: Deborah Selbekk Lunde 

Anne Christiansen, leder for JesusKvinner

FORNØYD: Anne Christiansen, leder for JesusKvinner.

Hold godt fast på sminkespeilet damer, for under årets JesusKvinner-konferanse kan det hende at du havner på stolen ved siden av Norges statsminister.

Tirsdag 3. januar kunne JesusKvinner bekrefte at selveste Erna Solberg kommer til å delta på kvinnekonferansen JK Nordisk i mars.

– Vi gleder oss over beskjeden om at statsminister Erna Solberg har takket ja til vår invitasjon om å komme, sier JesusKvinners initiativtaker, Anne Christiansen.

SOLBERG: – Rart med korsnekt.

Solide verdier

Christiansen forteller at Erna Solbergs uttalelser i fjor om blant annet skolegudstjenester viser at statsministeren ønsker å verne om kristendommen i Norge. 

– De klare signalene hun kom med før jul, i forbindelse med skolegudstjenestene, gir retning og tydelighet i arbeidet med å bygge et samfunn som både er inkluderende og som har en solid verdiforankring, forteller Christiansen. 

Under et intervju med JesusKvinners eget magasin JK uttalte statsminister Erna Solberg for noen år siden at hun var takknemlig for at mange ber for henne; «Først og fremst vil jeg si at jeg synes det er veldig fint å bli bedt for. Jeg tror det viktigste det kan bli bedt om, er at vi skal ha klokskap. Ofte er det mange og viktige beslutninger som må gjøres raskt. Vi trenger at noen ber om at vi skal ha klokskap og mot til å ta gode beslutninger.»

LES MER: Statsminister Solberg og resten av Høyre ga støtten til åpen folkekirke.

Skal tale

I tillegg til å gjeste konferansen vil statsministeren også holde et innlegg fra talerstolen.

– Vi gleder oss til å høre hva Erna Solberg vil si, forteller Christiansen, som selv er en av talerne under konferansen. 

JK Nordisk 2017 vil bli avholdt ved Oslo Kongressenter 17. – 18. mars. 

kommentarer