Døpte fem lagkamerater Hovedsak / Kultur
 I NFL-laget Philadelphia Eagles er bibelstudium og bønn for syke vanlig kutyme. 

 

– Noe virkelig kult skjer her i Philadelphia, twitrer spiller og «pastor»Trey Burton.

– I dag spiller vi til ære for den Ene, twitrer lagets unge stjerneskudd Carson Wentz.

LES MER: Møt de «kristne» NBA-mesterne. 

Åndelig lag

Det lovende amerikanske fotballaget Philadelphia Eagles gjør noe ikke mange andre profesjonelle sportslag gjør: Mange av spillerne har «båndet» gjennom bønn og bibellesning, skriver den amerikanske sportskanalen ESPN

Quarterback Chase Daniel arrangerer et bibelstudium ukentlig med fokus på parrelasjoner. Det skjer i treningsanlegget til The Eagles. 

I tillegg samles laget for å be kvelden før hver kamp.

– Dette er uten tvil den mest åndelige teamet jeg har vært på, sier Daniel til ESPN

LES MER: Takket Gud etter golfseier.

Helbredet «pastoren»

da%cc%8ap-av-spiller

LOT SEG DØPE: Mychal Kendricks var en av fem spillere døpt av medspiller og «pastor» Trey Burton.

25 år gamle Trey Burton regnes som lagets pastor. Frimodigheten hans har skapt diskusjoner i USA. Han hevder nemlig at Gud har helbredet han fra både sykdommer og skader. Tidligere i sesongen sa legene at han ville miste flere kamper grunnet en virusinfeksjon.

– Jeg fikk et par av gutta til å legge hendene på meg etter trening. Senere, da jeg kom hjem, ba jeg kona, ungene og en pastorvenn av meg legge om å gjøre det samme. Dagen etter var jeg helt fin.

LEBRON JAMES: – Kun Jesus ordner alt – alt annet er usikkert.

Respekt for ikke-kristne

Ifølge Relevant Magazine er det forholdsvis mange troende i amerikansk fotball. Teoriene på hvorfor er det mange av. Volden er ett aspekt som nevnes. Korsets Seier har tidligere skrevet om kampsporten MMA; en voldelig idrett med svært mange, aktive, uttalte kristne.

Andre momenter som nevnes er at idretten er uramerikansk. Her ble den dannet, og det er stort sett i USA den utøves i stor skala. Et tredje moment er at idretten domineres av afroamerikanere hvor fri trosutøvelse jevnt over er vanligere.

Det er Guds kraft. Og det må alle få muligheten til å smake på.

Uansett er Eagles-spillerne nøye med å påpeke at de har respekt for dem på laget som ikke tror eller tror noe annet.

– Vi kan ikke slå folk i hodet med Bibelen, og så tro at de vil ønske å lære mer om kristendom, sier Jordan Matthews til ESPN.

JÜRGEN KLOPP: – Det går ikke an å være en troende uten å ville snakke om det

Dåp

Denne måneden lot fem spillere på Eagles seg døpe av den uformelle lagpastoren Burton. Åstedet ble lagets basseng i treningsanlegget.

Én av disse er Mychal Kendricks. Tidligere hadde han liten forfatning med kristen tro. Bibelen hadde han aldri lest, men i høst begynte han å gå på lagets bønnemøter. Etter hvert ble han oppfordret til å bli døpt som en anerkjennelse på hans blomstrende tro på Kristus. Det gjorde han.

Til ESPN fortalte han hvordan han opplever at Gud har forandret hele hans tankebane:

– Jeg står her akkurat nå fordi jeg er forandret i alt fra min tenkning til mine følelser. Denne nye lidenskapen utstråler en energi utover som jeg har aldri har vært borte i før: Det er Guds kraft. Og det må alle få muligheten til å smake på.

 

kommentarer