Det forstyrrende barnet Leder
Akkurat da vi hadde så mye viktig å gjøre, sendte Gud oss en unge.

 

Det er ingen tvil om at barn er søte og sjarmerende. Men kommer du tettere innpå disse skapningene, merker du fort at de er utstyrt med spisskompetanse på å forstyrre de voksnes verden.

De tar ikke fem øre for å bryte tidsplaner eller forstyrre viktige møter. De likviderer det de kommer over av rolige måltider og søker uten blygsel din fulle oppmerksomhet selv om du har tusen andre ting du skulle ha gjort.

Det er ikke det at de insisterer på å forandre alle ting, men deres blotte nærvær forstyrrer normalen. Menn i dress begynner å snakke babyspråk, stivbeinte tanter blir til klatrestativ, og i lyset fra barnas øyne blekner selv de mest høytflyvende intellektuelle resonnement. Overalt hvor barna kommer til, endres spillereglene, og i sin svakhet tvinger barna de voksnes systemer i kne.

Lytt til det lille barnet.

Da Gud ville frelse verden, sendte han et lite barn. Og Maria og Josefs førstefødte skulle komme til å forstyrre verden for alltid. De skriftlærde ble forstyrret ut av sin selvforherligelse, de rådende parameterne for lederskap og makt ble snudd på hodet, og de som trodde at Guds velsignelser kun var forbeholdt de edleste disiplene, ble vennlig korrigert av barnet i krybben.

Han forstyrrer mørket med sitt lys og avlyser ensomheten med sitt nærvær. Frykten skjelver under et blikk fra den lille fredsfyrsten, og den som tror at alt håp er ute, blir korrigert av barnets budskap om framtid og håp.

Også denne jula ønsker Gud å forstyrre deg med nærværet av sin sønn. Dette tilsynelatende hjelpeløse mennesket som bærer verden i sine hender banker på hjertedøra di og søker din oppmerksomhet, selv om du har tusen ting du skulle ha gjort.

I sin svakhet tvinger barna de voksnes systemer i kne.

Den som tror livet handler om kun det vi ser, lokkes inn i dette barnets usynlige rike, og den som tror at man er blitt satt til side og glemt, blir minnet om det evige kjærlighetsdramaet som en dag skal eskalere til et himmelsk bryllup.

Og den som tror at livet er uten mening, vekkes inn i en virkelighet der hver dag teller, og der hver samtale kan bære frukt.

Noen av de fineste stundene i livet er de øyeblikkene man blir forstyrret ut av sin egen regisserte plan.

Lytt til det lille barnet og la deg forstyrre denne julen.

God jul!

 

kommentarer


Anbefalte innlegg