Avdøde Børre Knudsen gir ut album med salmer. Disippel
– Gi meg heller en lynende skarp konservativ teolog som er forankret i det lutherske.

 

Sokneprest i Den norske kirke, Gaute Granlund, på Røst i Lofoten mener at Menighetsfakultetet har beveget seg fra å være en konservativ høyborg til å «utdanne like mange homoliberale teologer som TF».

Granlund, som selv er homofil, savner derfor konservative prester som Børre Knudsen (i bildet) i kirkedebatten.

– I de store spørsmålene i ­nyere norsk kirkehistorie har det endt med at konservative har gitt seg, så på et eller annet plan kan det ikke ha vært så viktig for dem. Gi meg heller en lynende skarp konservativ teolog som er forankret i det lutherske. Børre Knutsen var en ledestjerne, sier Granlund til Vårt Land.

KIRKEVALG: Kirken vil svekkes.

Lite oppdaterte liberale

Han mener kirkens problem ikke er et «glasstak» for universitetsteologer med bispeambisjoner, men «dvask sentrumsteologi». Tvert imot ønsker den liberale presten seg lærebevisste, prinsippfaste konservative som Børre Knutsen.

Ifølge Granlund finnes det knapt konservative prester. De har glidd inn i sentrum hele gjengen.

Liberale TF-teologer er, ifølge Granlund, skrivebordsprester som ikke er særlig oppdatert eller opptatt av det praktiske kirkelivet, skriver vl.no.

LES MER: Homodebatt til pinse-Norge. 

TF-kandidater sliter

Det har også menighetene merket seg.

De fire bispevalgene før det siste i Stavanger, valgte Kirkerådet kandidaten som fikk flertall i den rådgivende, lokale avstemningen. TF-kandidatene gjorde det dårlig lokalt i samtlige avstemninger.

 

kommentarer