Ønsker visjonære, positive kristne med fremtidstro Hovedsak
Kristen media tror at framtiden blir bedre bare vi graver fram nok negativitet.

 

Jostein Krogedal i Intro

FORFATTER: Jostein Krogedal, seniorpastor i Intro Norge.

Brit og jeg satt på toget på Jærbanen, og på en stasjon hoppet det på en jentegjeng.

De var glade, høylytte og veldig fokuserte. Fokuserte på smarttelefonene. Det var sanger, filmsnutter og sitater. For et tempo, for en energi! Av de sju jentene var det to type ledere som kjørte showet. De har ikke gått på ledertrening og lært seg lovene om innflytelse, men de satt der og lot den nye verden få strømme fritt.

KROGEDAL: – Når mediene herjer med oss, er det fristende å trekke tilbake i forsvar.

Alvorlig framtid

Som far og leder begynner det å tegne seg et bilde av framtiden for meg, som vi må ta på alvor.

Informasjonen og påvirkningen er enorm og skaper nye generasjoner som vokser opp med en ny virkelighet og en kirke som veldig ofte er redd, innadvendt og reaktiv. Som en troende etterfølger av Jesus Kristus er dette en enorm utfordring å skjønne og forstå.

Hvordan kan vi som foreldre og besteforeldre ta del i framtiden? Mange av oss «får spanskesyken» og mener at nå får de unge overta, fordi vi har gjort vårt. Akkurat som om Matteus 28 gjelder de unge, de som har energi eller forstår samfunnet. Isolasjon er en stor fare for alle som er over 30.

Kristen media setter en surrealistisk agenda der vi tror at bare vi graver fram nok skrap og negative historier, blir framtiden bedre. Det tror ikke jeg på. Jeg tror at framtiden tilhører de som tør å drømme, og at det gjennom visjoner løftes fram kirker og miljøer som igjen setter agendaen for framtiden og de kommende generasjoner.

Jeg har sittet og hørt pinsehøvdingene legge ut om de siste tider.

Alle

Tenk om alle bidro, alle deltok, alle inviterte og investerte. Tenk om alle de Kristus-troende i Norge gikk i kirken sammen med andre. Ikke for sin egen skyld, men for de jentene på Jærbanen.

Fil 3,13–15 sier: «Men én ting gjør jeg: Jeg glemmer det som ligger bak, og strekker meg etter det som er foran, og jager fram mot målet, mot den seiersprisen som Gud fra det høye har kalt oss til i Kristus Jesus. La oss tenke slik, alle vi som har nådd fram til modenhet.»

KROGEDAL: «Re-tenk» din plass i Guds rike.

Hva Gud har på hjertet

Modenhet kan brukes på annet enn å være forsiktig og la erfaringen styre framtiden. Gud har skapt oss til å leve i fellesskap med ham og høre hva han har på hjertet.

Når ba vi sist «Herre, lær oss å høre hva du har på hjertet»? «Hvilke planer har du for dette flotte landet vi får bo i?»

Jeg kom til en pinsekirke som 18-åring. Jeg har sittet og hørt pinsehøvdingene legge ut om de siste tider. De gravde dypt i Ordet og hadde en drøm om å forandre verden og ba kontinuerlig om vekkelse. Det er klassisk kristen evangelisk tro. Tro på at Gud er vårt mirakel, vår kunnskap, vår visdom, vår frelser og hele verdens frelser.

Jeg tror at framtiden tilhører de som tør å drømme.

Drømme om framtiden

Jeg gleder meg over Led og den fornyelsen som har skjedd. Men nå er det på tide for alle generasjoner å begynne å drømme om framtiden i stedet for at frykten for fortiden skal styre oss.

«Pastor Frank Mangs, en svensk-finsk evangelist, kom til Oslo Misjonsmenighet for å ha en møteserie i 1932. Vekkelsen bryter løs, og tusener av mennesker blir berørt og kommer til tro. Vekkelsen varer til 1938, med ringvirkninger i mange andre menigheter og kirkesamfunn over hele landet.»

Dette skriver Misjonsforbundet på sine hjemmesider. Tror du at det kan skje i dag? I din by eller bygd? Klart det kan. Ikke la deg lure av statistikkene og fortiden. La oss formes av Ordet og troen på at alt er mulig for den som tror.

Skal vi si som Paulus: «Jeg glemmer det som ligger bak, og strekker meg etter det som er foran»?

KROGEDAL: 6 måter å skape sunne kirker.

 

kommentarer