Foto: Torbjørn Tandberg Hovedsak
Sammen med Fabian Stang skal Sylvi Listhaug samle inn penger til organisasjonen Åpne Dører.

 

Integreringsministeren vil samle inn penger til Åpne Dører som et svar på Kristoffer Joners kampanje om å samle inn penger til NOAS i Listhaugs navn melder avisen Dagen.

Listhaug sier til Dagen at hun syntes det var ille at pengene Joner samlet inn til Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) i hennes navn gikk til å lønne ansatte i Norge.

– Så vet vi at det finnes mye nød i verden, krig og konflikt, så når man først skal samle inn penger i mitt navn så bør disse pengene gå til å hjelpe de som lever et vanskelig liv og som nå går inn i en juletid under vanskelige forhold, sier hun.

Fabian Stang legger til at det ikke handler om å ta igjen, men heller bli inspirert.

PORTRETT: Vi besøkte Sylvi Listhaug på hennes kontor.

Ikke til misjon

Organisasjonen Åpne Dører, som arbeider for forfulgte kristne, ble foreslått av Listhaugs rådgiver Espen Teigen som selv er kristen.

– Det var fordi denne organisasjonen virker å gjøre en god innsats for målgruppen. De var umiddelbart positive, sier Teigen til Dagen.

Åpne dører driver både misjonerende arbeid og humanitært hjelpearbeid. Listhaug understreker overfor Dagen at hun ikke ønsker at pengene fra hennes innsamling skal gå til misjon.

– Pengene skal bistå de som er i en vanskelig situasjon i land der kristne blir forfulgt. Vi ønsker at pengene skal brukes til humanitært arbeid, sier hun.

LES MER: Biskop ber Listhaug om tilgivelse.

– Hummer og kanari

Ann Margit Austenå, generalsekretær i NOAS, reagerer på måten Listhaug har valgt å møte deres kampanje på.

– Her er det en vill blanding av hummer og kanari, sier hun og mener det er uvanlig at statsråder tar initiativ til innsamlinger for spesifikke hjelpeorganisasjoner.

– Det er veldig spesielt å plukke ut en organisasjon på denne måten. Jeg regner med at hun nå også vil ta initiativ til pengeinnsamling til Røde Kors, Flyktninghjelpen og Leger uten Grenser, som også møter forfulgte kristne, sier Austenå til Dagen.

Austenå forsvarer at NOAS bruker pengene fra Joners aksjon til å lønne ansatte i Norge.

– Rettshjelp i Norge må faktisk gis av ansatte. På samme måte regner jeg med at Åpne Dører bruker ansatte i sitt arbeid, sier hun. KPK

 

kommentarer