Volleyballturneringen som samler tusenvis av kristne Disippel
GET FOCUSED: De siste årene har festivalen dreid noe av fokuset: 

 

– Vi har store forventninger til årets festival og gleder oss over muligheten til å ta imot enda flere ungdommer, sier initiativtaker og grunnlegger Kristoffer Stokke.

Get Focused flytter i år tilbake til Eik i Tønsberg, der det hele startet i 2002 – til nybygde Fix Arena. Årets festival består av idrett, kurs, konserter, møter og sosialt fellesskap – og volleyball selvfølgelig. Det var nemlig en kristen volleyballturnering det hele startet med.

GET FOCUSED: Ungdom ut i samfunnet

Samlet inn millionbeløp

Get Focused ønsker å utfordre og utruste kristne og ikke-kristne ungdommer til å ta urettferdighet på alvor, og oppfordrer unge til å leve liv som får betydning for mennesker rundt seg.

For tredje år på rad bidrar ungdommene på Get Focused til å avskaffe menneskehandel i Norge. I tillegg til å lære om problematikken, samlet tenåringene inn over 430.000 kroner under fjorårets festival.

– I dag finnes det 27 millioner som er offer for menneskehandel. Det finnes også en rekke slaver i Norge. Kampen mot menneskehandel er ikke over på ett år eller to. Derfor fortsetter vi engasjementet for dette, sier Maren Sophie Øyen.

Hun er lederen for ungdommenes rettferdighetsinitiativ, Get Involved. Siden starten i 2002 har festivalen vokst stort, og får tilreisende ungdom fra hele landet. De siste årene har rundt 2500 personer samlet seg i Tønsberg for festivalen.

Mer enn en ungdomsfestival er Get Focused en bevegelse.

– En bevegelse

Siden 2007 har ungdommer på festivalen fått inn godt over 3,5 millioner kroner til ulike veldedige prosjekter.

Pengene har blant annet gått til å bygge skoler i Etiopia og Kenya, til brønner med rent vann til fire landsbyer i Afrika, sørget for at ti jenter er ute av sexslaveri i India og bidratt med mat og gaver til hundrevis av rusmisbrukere i Norge, opplyser festivalen i en pressemelding.

– Mer enn en ungdomsfestival er Get Focused en bevegelse for enhet blant kristne og for å vise Guds kjærlighet til mennesker de møter i hverdagen, sier Stokke. KPK

 

kommentarer