Hellig vrede Leder
Skulle vi vært litt sintere sammen?

 

Om vi skal kunne tilby verden et sant håp, trenger vi først å utvikle en teologi for sinne, sa dr. Jayakumar Christian da han talte til flere tusen kristne ledere på en konferanse i New York nylig.

Christian er leder av World Vision India, som gjennom sine  2.000 hjelpearbeideres utrettelige innsats tar hånd om mer enn 2,4 millioner fattige, utstøtte og ofte misbrukte gatebarn i India.

– Dette er tiden for å bli sint, sa den kjente pinsepastoren Jentezen Franklin denne uken idet han utfordrer sin forsamling i Free Chapel, Gainsville Georgia, til helhjertet bønn og faste for sin nasjon. Det stadig voksende antall voldtekter, drap, aborter og skilsmisser i USA var bakgrunnen for hans oppfordring til å fyre løs mot denne tidsalderens fyrste.

Bli med  og vis solidaritet med den delen av Guds kropp som verker mest.

Selv om både Jesus og Paulus advarer mot å slippe sinnet løs, forteller Det nye testamente at de ble sinte begge to. Det betyr at det i tillegg til et nedbrytende og skadelig sinne også finnes et sinne som er etter Guds hjerte.

Historien har vist at flere epokeavgjørende endringer i samfunnet har blitt født ut av vrede over urettferdighet og undertrykkelse. Ofte er det viselig kanalisert sinne og indignasjon som har beveget mennesker fra bekymring over tingenes tilstand, til bønn og aktiv handling.

Et eksempel fra de siste årene er engasjementet som har vokst fram mot menneskehandelens grusomme virkelighet i mange kristne sammenhenger.

Guds kjærlighet til sin skapning er av en så voldsom karakter, at det som skader, dreper og ødelegger hans barn kommer under hans vrede.

Mens vi fortsetter å be om hans fred og glede, kanskje vi også skulle våge å be om en liten dose av hans hellige vrede.

Historier om tortur og bestialske drap på kristne florerer bare en kort flyreise fra Norge.

Disse ukene arrangeres det fakkeltog rundt om i hele landet i solidaritet med forfulgte kristne. Mer enn 200 millioner trossøsken blir forfulgt for sin tro, og i Midtøsten renses nå hele områder for kristne.

Historier om tortur og bestialske drap på kristne florerer bare en kort flyreise fra Norge. Kirker blir satt i brann og kristne kastet i fengsel mens martyrblodet flyter.

Om ikke noe annet gjør oss sinte, så burde dette vekke vreden i oss.

Det er meldt kaldt vær de neste dagene, men blir du sint nok, så holder du varmen.

Bli med og vis solidaritet med den delen av Guds kropp som verker mest. KS

 

kommentarer


Anbefalte innlegg