Må vurdere samarbeidet Nærbildet
Trond Eriksen i Evangeliesenteret er lei seg for det som nå er blitt avdekket av økonomiske forhold i Visjon Norge.

 

Tekst: Lars Christian Gjerlaug
Foto: Matunda Bigirimana

– I NRKs dokumentar om Visjon Norge som ble vist på Brennpunkt i forrige uke, blir det hevdet at Jan Hanvold og Visjon Norges økonomi blandes sammen på en uheldig måte. Hvordan reagerte du på disse nyhetene?

– Jeg ble trist, ikke noe annet. Bare veldig trist.

– Evangeliesenteret er en svært sentral aktør på Visjon Norges sendeskjema. Vil dere fortsette dette samarbeidet i lys av de siste dagenes opplysninger?

– Hva jeg tenker og mener om denne saken, kommer jeg ikke til å dele med mediene. Det jeg kan si, er at dette er en sak som vårt styre nå må drøfte.

– Så samarbeidet med Visjon Norge vil komme opp som en styresak snarlig?

– Ja, det vil det. Noe annet ville vært uansvarlig.

Jeg ble trist, ikke noe annet. Bare veldig trist.

Trond Eriksen - Evangelisesenteret

– Hvordan startet Evangeliesenterets samarbeid med Visjon Norge?

– Vi i Evangeliesenteret har vært tidlig ute i bruken av tv. Først var vi på lokal-tv, så på NRK2. Da den muligheten etterhvert lukket seg, startet samarbeidet med Visjon Norge. Det var Jan Hanvold som kom til Ludvig Karlsen da kanalen skulle starte opp, med forespørsel om et samarbeid. Vi mener dette gir oss mulighet til å sende våre programmer til en stor del av befolkningen, fordi Visjon Norge inngår i Riks-TV og dermed når ut til veldig mange seere. Siden 2003 har vi sendt programmer i TV Visjon Norge.

– Hva har dette samarbeidet gitt dere?

– Først og fremst har dette vært en god mulighet for oss til å komme ut med informasjon om vårt arbeid til et stort publikum. Vi har kunnet forkynne evangeliet, vitne om det Gud gjør og vise fram vårt arbeid til seere i hele Norge. Etter at programmene også ble sendt på satellitt, har vi nådd ut til hele Skandinavia. Det sier seg selv at det har vært en kjempestor og god mulighet for oss.

  • Les hva Trond Eriksen mener om Jan Hanvolds berømte e-post til staben etter NRK-dokumentaren. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer