Bringer vekkelse til Europa Reportasjen
Enhet, forsoning og evangelisering var hovedfokus da rundt 20.000 mennesker kom til Friends Arena i Stockholm sist helg.

 

Tekst: Marit Joys Wigart (i Stockholm)
Foto: Dan Aksel Jacobsen

Fredag klokken 19.00. Dørene til Stockholms største arena, Friends Arena, med sitteplasser til 65.000, er åpnet. Inn flommer det som til sist teller rundt 20.000 mennesker. Fra den ene tribunen starter et trampeklapp som straks sprer seg mellom tribunene, inntil hele arenaen tramper i takt. Deretter følger høylytt jubel som beveger seg som en bølge gjennom folkemengden: Jesus! Daniel Hagen & Resound Band slår de første akkordene, og Daniel roper:

– Kom ned fra tribunene! Fyll gulvet! Ikke vær redd, kom fram. Gud elsker hunger og han fyller dem som er sultne.

På et blunk er hundrevis samlet foran den opplyste scenen og lovsangen bryter ut.

Frukt fra Awakening

Det var den australske misjonærsønnen Ben Fitzgerald som først fikk visjonen om Awakening Europe. De siste årene har han jobbet i staben ved Bethel Church i Redding, California, og i år flyttet han til Tyskland sammen med en gruppe kalt GODfest for å jobbe for vekkelse i Europa. Sammen samlet de i fjor rundt 20.000 mennesker til Awakening Europe i Nürnberg, Tyskland. Mange kristne i Tyskland har sett gode frukter av fjorårets konferanse. Blant dem er pastorparet Richard og Sigrid Aidoo, som leder den internasjonale menigheten New Life Church i Düsseldorf.

– Vi er her fordi vi tror på visjonen som Gud ga Ben om å bringe vekkelse til Europa. Vi ser at Gud bruker Ben og teamet hans effektivt, og vi har sett hvilke forandringer det har skapt i Tyskland, sier Aidoo.

– Hvilke forandringer har dere sett?

– Det har skapt en ny enhet blant de kristne som nå utvikler seg videre i Europa. Slik har det ikke vært før, da har alle vært i sine egne små «bokser». Nå står de sammen, forteller ekteparet.

Todelt mål

Rundt 100 svenske menigheter står sammen om årets Awakening i Stockholm. Et slikt samarbeid har man, ifølge Fitzgerald, ikke sett maken til på minst ti år. Likevel har det vært vanskeligere å få til i Sverige enn i Tyskland. Målet de alle enes om for Awakening, er todelt.

– Det ene er at vi ønsker å løfte navnet Jesus høyt i Sverige og oppmuntre de kristne til å bli som Jesus og leve som ham, sier Fitzgerald under en pressekonferanse lørdag ettermiddag.

Jeg kan kjenne at Guds farshjerte gleder seg stort over at barna hans samler seg slik som dette.

Heidi Baker - misjonær og grunnlegger av Iris Global

Han gleder seg over hva Gud gjør på andre kontinenter som Afrika, men tror kristne noen ganger glemmer sine egne hjembyer. Derfor vil han oppmuntre dem til å omfavne nettopp sine egne lokale misjonsmarker.

– Det andre vi ønsker, er å nå de som ennå ikke har møtt Jesus og hjelpe dem å bli kjent med ham, sier han.

Glede i Guds hjerte

Misjonær og grunnlegger for Iris Global, Heidi Baker, er en av hovedtalerne under Awakening. Hun har stor tro på Fitzgeralds visjon.

– Jeg kan kjenne at Guds farshjerte gleder seg stort over at barna hans samler seg slik som dette. Det gjør ham veldig lykkelig, smiler hun.

Hun forteller at de kristne lederne som deltar på Awakening kommer fra mange ulike bakgrunner og menighetsfellesskap, bærer ulike kall og er forskjellige, men her legger de ned sine egne logoer og agendaer, og står sammen for Guds rike.

– Vi hører ingen som spretter opp og forteller at de er fra den eller den organisasjonen. I stedet erfarer vi at mennesker ser forbi sine ulikheter og uenigheter. Det er oppmuntrende for oss alle og jeg kan kjenne Guds velbehag i dette, sier hun.

  • Awakening-deltakerne ble sendt ut på gata for å evangelisere. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer