Stadionpredikanten Samtalen
Faren tok sitt eget liv etter å ha blitt forbannet av en heksedoktor. Nå vil Ben Fitzgerald (34) se vekkelse i Europa.

 

Ben Fitzgerald har bare vært et par dager i Norge, men har allerede rukket å få noen favoritter. Innen sjokoladeverdenen. En velvillig medarbeider på Nordisk Bønnesenter i Levanger smetter inn i rommet hvor vi sitter, og setter en stor skål med melkesjokolade foran ham.

– You know what I like (du vet hva jeg liker), smiler Ben takknemlig og gir seg straks i kast med den første biten. Like fort virker det som om hele sjokoladeskålen er glemt. Den vennlige australieren lar seg villig engasjere av samtalen og er på gråten flere ganger allerede innledningsvis.

Vendte seg fra Gud

– Vil du dele din personlige frelseshistorie?

– Jeg vokste opp i en kristen familie i Australia. Mine foreldre var misjonærer. Men da jeg var liten opplevde vi at en heksedoktor forbannet faren min. Da jeg var 10 år tok pappa livet sitt. Det var jeg som fant ham.

Bens fortelling er rett på sak, men framtoningen hans er myk og stillferdig. Han beskriver hvordan hjertet hans ble hardt av det han opplevde, og han snudde seg vekk fra Gud. Som 14-åring droppet han ut av skolen, og livet ble et kaos, hvor dop og innbrudd i biler og butikker var blant hovedingrediensene. Den robuste mannen ved siden av meg kan nok fortsatt gi seg ut for å være en tøff type. Men de glansfulle øynene og den milde stemmen avslører at denne Ben er ikke den samme som den tenåringen han forteller om.

Gud sa til meg: ‘Du skal bli som Paulus’.

Frelst i en doplangers hus

Tårer triller nedover kinnene og forsvinner i det finkjemmede helskjegget til Ben når han kommer til vendepunktet i frelseshistorien sin.

– Jeg bodde i en doplangers hus. Der kom Gud til meg. Klokken fire en natt spurte han om jeg ville følge ham. Min respons var å begynne å lese i Bibelen. Tre-fire timer hver dag leste jeg i en liten bibel. Jeg leste om Jesus. Så begynte jeg å kopiere det jeg leste. Det fantes ikke noen Youtube-klipp den gangen. Jeg kjente ingen som gjorde som Jesus, som gikk på gata og ba for syke og fortalte om Guds rike. Jeg bare begynte å gjøre det jeg leste. Gud sa til meg: «Du skal bli som Paulus.»

Trengte en åpenbaring

På 14 år har Ben beveget seg langt. Fra å leve et nedbrutt liv i dop og kriminalitet i Australia, er han blitt en kjent og kjær skikkelse for mange verden over. Han har de siste årene vært blant lederne i Bethel Church i Redding, California, før han dette året flyttet til Tyskland med en gruppe kalt GODfest, for å jobbe for vekkelse i Europa.

– Hva førte deg fra Australia til California?

– Jeg var på en konferanse hvor Bill Johnson talte. Guds nærvær var sterkt til stede i rommet. Jeg visste at jeg trengte en åpenbaring av Guds kjærlighet, og jeg hadde forstått at jeg hadde en farløs tankegang. Jeg så den åpenbaringen og freden som Bill hadde. Etter dette dro jeg til bibelskolen deres i Bethel Church. Der har jeg virkelig fått erfare at Gud vil bruke de dumme, svake tingene ved livet mitt. Gud vil at jeg skal være fri! Halvveis gjennom bibelskoleåret ønsket lederskapet at jeg skulle bli der, og de ga meg mer og mer ansvar. Jeg ble der i syv år, forteller Ben.

Vi lever gjerne et bakoverlent liv, men Jesus sa ‘tiden er nå!’

Fokus på Norden

Sammen med teamet GODfest, har Ben nå slått seg ned i Tyskland. Ben har grunnlagt organisasjonen som har flere baser i Europa. GODfest består av en gruppe mennesker som arrangerer festivaler, gjerne på store arenaer og stadioner, i samarbeid med lokale kirker verden over. Hensikten er å utruste og forløse mennesker til å leve helt og fullt med og for Jesus. Et viktig fokus er utadrettet arbeid som utruster kristne til frimodig evangelisering for å vinne mennesker for Jesus.

– Vi har «lagt sverdet på bordet» for de nordiske landene, forteller Ben.

– Vi ønsker å kjempe for de nordiske landene og Europa i sin helhet. Men vi vil at dere skal kjempe sammen med oss!

Med «dere» viser han til «lokale» europeere.

– Etter at vi kom til Europa, og særlig til Norden, har vi hørt så mange uttalelser fra kristne om…

  • Les hele intervjuet med Awakening-lederen, amerikaneren som vil fyre opp Skandinavia. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg