Ødelegger FN innenfra Nærbildet
Hans Olav Syversen (KrF) mener palestinerne bruker FN til politisk spill. Nå vil han ha den norske regjeringen på banen.

 

– I forrige uke la UNESCO fram en resolusjon som påstår at Israel og jødene ikke har noen historisk forbindelse til Tempelplassen i Jerusalem. Bak resolusjonen sto De palestinske selvstyremyndighetene, Libanon, Oman, Quatar og Sudan. Du kaller dette historieforfalskning. Hvorfor det?

– Det er ganske enkelt å verifisere at det finnes en historisk forbindelse mellom Tempelplassen og det jødiske folk. Dette forsøket på å radere ut en slik forbindelse mener jeg er en grov omskrivning av historien.

Antallet resolusjoner mot Israel forteller jo om en total ubalanse.

– Du ber den norske regjeringen bruke sine kanaler til å påvirke FN slik at denne resolusjonen ikke blir endelig vedtatt. Hvordan ser du for deg at dette gjøres så lenge Norge ikke er representert i UNESCO?

– UNESCO vil bringe denne resolusjonen inn for FNs generalforsamling der Norge er representert, og jeg mener da at det er viktig at Norge jobber aktivt mot at denne resolusjonen blir vedtatt. Det gjøres ved å snakke sammen med andre nasjoner og å gjøre sin motstand mot resolusjonen kjent.

– Har du fått noen signaler fra regjeringen på om de tar utfordringen?

– Vi har ikke fått kontakt med utenriksministeren i dag, men vi vil forsikre oss om at vårt anliggende blir hørt, og jeg er ganske sikker på at regjeringen vil ta denne saken.

Dette mener jeg er svært uheldig både for FN og for palestinerne.

– På lederplass i avisen Dagen kalles FN «en lekeplass for Israels udemokratiske naboer». Deler du en slik framstilling?

– Det som i alle fall er sikkert, er at de som advarte mot at de palestinske selvstyremyndighetene skulle på fullt medlemskap i FN, har fått rett i sine spådommer om at de ville kunne bruke FN-systemet til et politisk spill, der det å diskreditere Israel er målet. Jeg har selv vært til stede i FN-sammenheng og sett at oppgjør med og beskyldninger mot Israel dukker opp i de mest utrolige og upassende sammenhenger. Dette mener jeg er svært uheldig både for FN og for palestinerne som nå bekrefter en fordom mange hadde på forhånd.

– I 2015 kom FN med 20 resolusjoner som fordømte Israel, mens verdens øvrige stater fikk tre slike resolusjoner rettet mot seg til sammen. Mener du at denne slagsiden mot Israel er i ferd med å delegitimere hele FN-systemet?

  • Les svaret og resten av intervjuet med Syversen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg