Dommernekt førte til utsettelse av rettsak Samfunn
En av de tre høyesterettsdommerne trakk seg fra saken.

 

Ifølge Stefanusalliansen nektet den ene dommeren å delta i ankesaken til blasfemi-anklagede Asia Bibi i Pakistan. Årsaken han oppgav var at han også deltok i saken til Salmaan Taseer, Punjab-guvernøren som ble myrdet på grunn av sin støtte til Asia Bibi, og at de to sakene var for nær knyttet sammen.

– De må nå vente på ny sammensetning av dommerpanel, antagelig i løpet av noen uker, forteller Thea Haavet i Stefanusalliansen til avisen Dagen.

Sajid Christopher Paul fra Human Friends Organization (HFO), advokaten og familien hennes var i høyesterett, men dommeren nektet å la dem si noe på grunn av at den ene dommeren trakk seg.

BAKGRUNN: Skjebnen for verdens mest kjente blasfemioffer avgjøres denne uken.

Fortsatt håpefulle

– Vi er fremdeles håpefulle og tror at Asia vil bli løslatt, vi må bare vente noen uker til, sier Paul til Stefanusalliansen.

Stefanusalliansen forteller at den islamistiske «røde moske» også har sendt ut en advarsel at alle som støtter Asia Bibi vil bli ansett i samme kategori som henne: blasfemisk. Noen aviser trykte denne advarselen. Store sikkerhetsstyrker var utplassert i gatene og utenfor høyesterett i dag tidlig.

Kontroversielle lover

Blasfemi er et enormt sensitivt spørsmål i Pakistan. Alle som er anklaget for å fornærme islam risikerer en voldelig og blodig død i hendene på mobben, skriver The Express Tribune.

Menneskerettighetsgrupper anklager den kontroversielle lovgivningen for ofte å bli misbrukt til å gjennomføre personlige vendettaer, hovedsakelig mot den kristne minoriteten.

Både organisasjonen Åpne Dører og Stefanusalliansen i Norge oppfordrer til bønn for Asia Bibi og familien hennes. KPK

 

kommentarer