Flaggbrenning i Karachi, Pakistan. Samfunn
Torsdag kommer ankesaken til kristne Asia Bibi opp i høyesterett i Pakistan. Dette er hennes siste sjanse til å unngå dødsstraff på grunn av blasfemianklagene.

Denne uka kan verdens mest kjente blasfemioffer, Asia Bibi, enten bli dømt til døden, satt fri eller drept av den ekstremistiske mobben, skriver Stefanusalliansen i en pressemelding. De mener saken blir en test på om Pakistan kan og vil beskytte sine minoriteter.

– Pakistan bør gjøre det ytterste for å gjenopprette tilliten til at de kan, og vil, gjøre sitt ytterste for å beskytte sine egne minoriteter, sier menneskerettighetsrådgiver Kristin Storaker i Stefanusalliansen.

YTRINGSFRIHET: «Destruktiv gudsbespottelse»

asia-bibi

Fornærmet profeten

Rettssaken og dødsdommen mot Asia Bibi har fått mye internasjonal oppmerksomhet. Hun er, som den første kvinnen i landet, dømt til døden for angivelig å ha fornærmet profeten Muhammed.

– Advokaten er optimistisk og håpefull og tror at Asia vil bli kjent uskyldig og satt fri, forteller Sajid Christopher Paul, som er grunnlegger av og leder for Human Friends Organization (HFO) som Stefanusalliansen samarbeider med i Pakistan.

Paul understreker at Bibis liv vil være i stor fare i Pakistan selv om hun blir frikjent. Selv om dødsdommer for blasfemi i praksis ikke blir gjennomført, blir blasfemianklagede likevel drept gjennom hatkriminalitet.

PAKISTAN: Avverget angrep på kristen koloni.

Full sikkerhet

HFO jobber nå tett med myndighetene for å sørge for at sikkerheten til Asia Bibi vil bli ivaretatt.

– Jeg møtte menneskerettighetsminister Kamran Michael denne uka, og han forsikret oss om at myndighetene vil sørge for full sikkerhet for Asia Bibi og familien hennes, og at myndighetene i Pakistan også vil hjelpe dem å forlate landet på en trygg måte, forteller Paul. KPK

kommentarer