– Reklame er den ondes verktøy Kultur
Shopping-reklamer og magasiner på glanset papir er laget for å skape misunnelse, advarer den amerikanske pastoren Rick Warren.

 

En av USAs mest fremtredende pastorer, den kjente pastoren i Saddelback Church i California, Rick Warren, går hardt ut mot handelsstandens reklamer som han mener spiller på misunnelse.

Shopping-reklamer og magasiner på glanset papir er laget for å skape misunnelse, advarer den amerikanske pastoren Rick Warren.

– Misunnelse er ikke lenger en av de syv dødssyndene. Misunnelse er blitt et markedsføringsverktøy, sier han ifølge Christianity Today.

Warren mener hele markedsføringsindustrien er bygget på å skape sjalusi.

– Alt vi gjør er å skape misunnelse. Satan har disse verktøyene som kalles reklamekataloger, som skaper misunnelse, sier han.

LES MER: OL-svømmer takker Rick Warren for sitt comeback.

Kain drepte Abel

Warren fortsetter med å peke på den bibelske fortellingen om Kain og Abel. Kain drepte sin bror Abel på grunn av sjalusi, og bemerker at misunnelse er bortkastet tid og energi.

– Å misunne andres liv er øyeblikk du sløser av ditt eget liv. Du kaster bort livet Gud har gitt deg mens du prøver å leve noen andres liv.

– Bibelen forteller oss at misunnelse er roten til enhver annen synd. Det kan ødelegge alt og alle rundt deg, sier han.

Misunnelse er ikke ønsker. Ønsker er bra.

Tilber misunnelse

Uttalelsene fra pastoren er en del av hans podcast kalt «Evicting Envy From Your Heart», som igjen er en del av undervisningsserien «Life You Were Meant To Live».

– Vet du hvorfor Jesus ble korsfestet på korset? Skriften forteller oss det to ganger. Det var på grunn av misunnelse at presten tok ham til Pilatus for å bli arrestert. Det var misunnelse som satte Jesus på korset. De religiøse lederne var misunnelige på hans popularitet.

Misunnelse kan selv bli en form for tilbedelse, fortsetter han.

– Hver gang du ønsker å leve for noe, så tilber du det. Og hver gang det ikke er Gud, så blir det et idol, sier han.

LES MER: Ny Hollywood-film med Rick Warren.

Lov å ønske

Warren mener den store feilen er for en person å sammenligne seg med andre.

Hvis du ønsker å være som alle andre vil du miste det livet du var ment å leve.

Men han presiserer også at kristne bør ønske seg ting i livet.

Misunnelse er ikke ønsker. Ønsker er bra. Misunnelse er ikke ambisjoner. Ambisjoner er bra. Du bør være ambisiøs og arbeide for gode ting i livet ditt. Misunnelse er ikke en drøm. Du bør ha en drøm i livet ditt. Misunnelse er ikke å sette seg mål. Drømmer, ambisjoner, mål og ønsker er alle ting som Gud legger i deg, mener Warren. KPK

 

kommentarer