De største 
inspirasjonskildene Reportasjen
Korsets Seier har spurt et titalls norske kristenledere om hvem som inspirerer dem. Her er navnene som går igjen.

 

Bill Hybels (64)

Mannen bak megakirken Willow Creek utenfor Chicago er en av de mest respekterte kristne lederne i USA. Menigheten hans har ukentlig over 24.000 gudstjenestebesøkende.

Hybels startet Willow Creek-menigheten i 1975, etter at han og andre ledere året før hadde gjennomført en spørreundersøkelse i nabolaget om hvorfor folk ikke kom til kirken. Svar som «kirken er kjedelig», «de spør alltid etter penger» og «prekingen har en ovenfra og ned-holdning» var noen av fundamentene for Willow Creeks verdier.

Bill Hybels står bak The Global Leadership Summit, lederkonferansen som når anslagsvis 170.000 ledere verden over.

Twitter: @BillHybels
Podcast: Willow Creek Community Church Weekend Podcast, av Willow Creek Community Church, på iTunes

Stiller de vanskelige spørsmålene

– Han framstår som faktaorientert, i tillegg til å være en bevisst åndelig leder, sier Vidar Lykkås, pastor i Mosaic Trondheim, om Bill Hybels.

Han har mange navn på lista over hvem som inspirerer ham, og Hybels er én av dem – spesielt hva lederskap angår.

– Han tør å stille vanskelige spørsmål i egen organisasjon, med potensielt ubehagelige svar, for å jobbe med de rette tingene. I tillegg er han jo usannsynlig dyktig til å kommunisere godt lederhåndtverk, uansett hvilken virksomhet man leder, uten å gå på kompromiss med helt tydelige kristne verdier og inspirasjon, sier Lykkås.

LES MER: Masseevangeliseringen er ikke død.

Andy Stanley (58)

Sammen med fem andre personer grunnla Andy Stanley North Point Community Church i en av hjembyen Atlantas forsteder i 1995. I dag har menigheten vokst til å bli en av USAs aller største megakirker, med seks campuser og over 32.000 møtebesøkende hver eneste uke.

I 2010 viste en spørreundersøkelse blant amerikanske pastorer at Stanley var den tiende mest innflytelsesrike nålevende forkynneren i landet, og pastoren har talt på Bill Hybels’ Global Leadership Summit i menigheten Willow Creek i Chicago.

Twitter: @AndyStanley
Podcast: northpoint.org/podcasts

Konkrete ledertips

– De siste årene har jeg studert lederskap på HLT, og jeg må innrømme at det er litt derfor jeg søker Andy Stanleys podcast, sier pastor i Sentrumkirken, Strømmen, Laila Egeli Austeng.

– Podcasten hans handler konkret om ledelse. Jeg har fått den høyt anbefalt av andre mennesker som leder menighet på en måte jeg ser opp til. De lytter til ham, så jeg tenkte det var et godt sted å begynne.

Hun lar seg inspirere av hvordan Stanley gir praktiske råd til ledere.

– Han tar inn gjester i podcasten – ikke bare folk som er høyt oppe, men folk som har lykkes med det de gjør. Som barnearbeideren han har sett stå trofast i tjenesten i mange år. Han tar tak i hvordan lederens holdning skal være. Det liker jeg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

ks38_s20nett

UKENS MIDTEN: På nett viser vi fire av de ti mest populære inspirasjonskildene fra vår firesiders artikkel på papir.

Brian Houston (62)

Sammen med kona Bobbie er Brian Houston pastor for Hillsong Church, den australske menigheten som har spredd seg over hele verden. Nettverket har per dags dato menigheter i 15 land.

Houston er født i New Zealand, men flyttet som nygift til Australia sammen med sin kone Bobbie i 1978. Den første gudstjenesten i Hills Christian Life Centre ble holdt søndag 14. august 1983. Fra starten med 45 medlemmer har menigheten, nå under navnet Hillsong, vokst til totalt 30.000 ukentlige møtebesøkende i 
Sydney-området.

Brian og Bobbie har tre barn sammen: Joel, Ben og Laura. Joel leder Hillsong New York sammen med Carl Lentz, Ben er hovedpastor i Hillsong Los Angeles og Laura er ungdoms-pastor i Hillsong Young & Free i Sydney.

Twitter: @BrianCHouston
Podcast: Brian Houston Podcast, av Hillsong Church, 
på iTunes.

RICK WARREN: – Reklame er den ondes verktøy 

Attraktiv åndelighet

– Brian Houston har en lang historie med et sunt lederskap, sier Intro-pastor Jostein Krogedal, som har latt seg inspirere av Hillsong-pastoren lenge.

Han greier å frigjøre mange gode ledere under seg, som er bedre enn ham. Og i en moden alder klarer han å forstå og kommunisere med samtidskulturen. Og så synes jeg han har en attraktiv åndelighet.
Krogedal berømmer Houston for hvordan han taklet situasjonen da faren Frank innrømmet seksuelle overgrep av mindreårige menighetsmedlemmer under tiden i New Zealand.

– Jeg er overrasket over at han turte å være så åpen om det – mye mer enn han behøvde å være. Han har snakket om det i bøker, på tv og på talerstolen. Det imponerer meg.

Tim Keller (65)

Tim Keller er grunnleggeren av Redeemer Presbyterian Church i New York, og forfatteren av flere bestselgende bøker. Han ble rekruttert av den presbyterianske bevegelsen til å starte menigheten i sentrum av New York i 1989. I dag har menigheten vokst til å samle over 5.000 mennesker hver uke.

Keller er en respektert teolog og trosforsvarer, og blir av mange karakterisert som «det 21. århundres C.S. Lewis». Keller understreker ofte viktigheten av en personlig gjenfødelse i Kristus, og beskrives som en såkalt «ny-kalvinist».

Twitter: @timkellernyc
Podcast: Timothy Keller Sermons Podcast, av Gospel in Life, på iTunes

– sjenerøs kirkeplanter

– Hans teologiske kunnskap kombinert med skarpe blikk på vår tid inspirerer meg, sier pastor i Filadelfiakirken, Oslo, Andreas Hegertun.

– Og så må jeg legge til hans brann for å nå moderne mennesker med evangeliet, og å plante kirker. Menigheten hans har støttet et stort antall menighetsplantinger, både med støtte og økonomi, innenfor mange kirkesamfunn og sammenhenger. Der mange store kristne ledere primært bygger sine egne organisasjoner og kirker, er Keller og kirken hans svært sjenerøse.

Hegertun har stor glede av å lytte til Keller. Men:

– Noen kristne synes han blir litt for kjedelig. Inkludert kona mi, ler han.

  • Det var fire forbilder. Les om de seks andre. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

 

kommentarer