Korsets Seier mister pressestøtten Samfunn
– Vi har ikke gjort endringer som gir grunnlag for å miste støtten, sier styreleder i KS. 

 

Denne uken ble det klart at Korsets Seier har fått avslag på søknad om produksjonsstøtte for 2016.

Pressestøtten som i 2015 var på 1,5 millioner kroner utgjør en vesentlig del av avisens inntektsgrunnlag.

LES OGSÅ: Dagen taper lesere og penger på muslimsk spaltist 

Uenig

– Vi synes det er beklagelig at Medietilsynet har kommet til den konklusjonen de har, sier styreleder Frode Ljones.

Fra Medietilsynets begrunnelse heter det at Korsets Seier ikke har et tilstrekkelig bredt tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområder. Tilsuddsutvalget for produksjonstilskudd, som har gjort stikkprøver i fem utgaver fra 2015, konkluderer med at Korsets Seier i all hovedsak har stoff fra noen få samfunnsområder.

– KS har mottatt pressestøtte fram til i dag, og vi ser ikke at vi har gjort endringer i produktet det siste året som skulle endre grunnlaget for støtte. Vi er derfor uenige i begrunnelsen og vurderer nå mulighetene for en klage.

LES OGSÅ: Derfor er media krevende for kristne ledere

Endringer

Korsets Seier er inne i sin 113. årgang og har i dag ni ansatte. Avisen som ble startet av Thomas Ball Barratt som et talerør for pinsevekkelsen, har fortsatt sine kjernelesere blant pinsevenner, men når stadig bredere ut i det frikirkelige landskapet.

– Uavhengig av tilbakemeldingen fra Medietilsynet er vi inne i en prosess der vi ser på hvordan vi kan arbeide smartere og mer målrettet for å posisjonere KS for framtiden, sier Ljones.

 

kommentarer