Starter ny menighet i Groruddalen Kristenliv
Søndag starter NLMs nye menighet i Groruddalen i Oslo opp med sitt første offisielle møte. – En del av drømmen er at det skal komme flere innvandrere, sier initiativtaker.

Menigheten har fått navnet Lillokirken, oppkalt etter Lillomarka – skogen som omkranser store deler av Groruddalen nordøst i Oslo.

– Vi er ni familier som har gått sammen for å starte denne menigheten, sier Mariann Frøysa.

Hun er leder for oppstartsteamet bak Lillokirken, som har sin første gudstjeneste søndag 28. august. Sammen med henne består oppstartsteamet av Robert Lilleåsen, Hilde-Karin Steinshamn Mauky, Håvard Måseide, Mariann Jøssang Frøysa og Marianne Kirkholm.

– Det er veldig spennende. Akkurat nå føler vi oss ganske små i en nokså stor oppgave, sier kirkeplanterne.

PASTOR ANDREASSEN: – Gud elsker Oslo mest i Norge.

Håper på vekst

De siste året har famileien blant annet hatt faste bønnesamlinger i hjemmene til hverandre. De håper at de etterhvert skal få med seg mange flere, både med og uten bakgrunn fra kristent arbeid, nå som de starter opp med åpne møter, gudstjeneste og søndagskole.

Forsamlingen har leid lokaler i Grorud samfunnshus som ligger sentralt til på Kalbakken i Groruddalen.

– Vi tror at vi totalt sett kan nå ut til flere mennesker ved å også ha noen flere og mer lokale menigheter i en så stor by som Oslo. Vi kommer uannsett til å samarbeide tett med Misjonssalen og ser på oss selv som en lillesøstermenighet av Misjonssalen, sier Mariann Jøssang Frøysa.

Artikkelen fortsetter under bildet.

groruddalskirkeNETT

STARTER NY MENIGHET: Oppstartsteamet for Lillokirken. Bakerst fra venstre: Robert Lilleåsen, Hilde-Karin Steinshamn Mauky, Håvard Måseide. Foran fra venstre: Mariann Jøssang Frøysa, Marianne Kirkholm. Foto: Silje Måseide, NLM

Innvandrermiljø

Groruddalen skiller seg ut i Oslo ved at det er det området i Oslo med innvarndrere fra flest forskjellige land, ifølge en rapport fra Statistisk sentralbyrå, skriver Utsyn.

«I Groruddalen er det noe større variasjon i innvandrernes landbakgrunn, og i tillegg til innvandrere fra Pakistan er også mange fra Sri Lanka bosatt her.», heter det i rapporten.

– Etter å ha bodd noen år i Groruddalen har vi blitt glade i lokalområdet vårt og ønsker å gi Groruddølene det beste vi har. Groruddalen har et stort mangfold med tanke på kultur og tro. Store deler av verden er representert i dette området, så vi ser stort på å få være et lite bidrag i Guds store arbeid her, sier Frøysa, og fortsetter:

– En del av drømmen er at det skal komme flere innvandrere. Det må det være, når vi bor her, sier Frøysa.

LES MER: Oslo-menigheten som smuldret bort.

Trenger flere forsamlinger

Fellesskapskonsulent Jarleif Gaustad i NLM har vært med som veileder for menigheten, som er en del av programmet M4 Europe.

– Hvilket behov ligger bak opprettelsen av denne menigheten?

– Når vi starter denne forsamlingen, er det med en erkjennelse av at vi ikke når ut i Groruddalen. Det går folk fra hele Oslo i Misjonssalen, men for å møte nye bør vi lage mer lokale fellesskap, sier Gaustad. KPK

 

kommentarer